Kleine hoekbank

Kleine hoekbank

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKleine hoekbank

Zelfs in de kleinste woningen is er genoeg ruimte voor een leuke, kleine hoekbank. In kleine ruimten past een kleine hoekbank juist beter dan losse bankstellen. Je kunt hoekbanken namelijk heel fijn in een hoek zetten. Waar je bij losse banken wat ruimte nodig hebt voor tussen de twee losse bankstellen, heb je bij een hoekbank gewoon een extra zitplek óp je bank.

Kleine hoekbanken kun je natuurlijk alsnog uitzoeken in de afmetingen die goed bij jouw kleinere woonkamer passen. Door de bank mooi in een hoek te zetten in plaats van twee banken tegenover elkaar te plaatsen, creëer je een open sfeer in je woonkamer. Lees verder en maak met een aantal tips jouw kleinere woonkamer met kleine hoekbank nog ruimtelijker.

De charme van een kleine hoekbank

Een kleine hoekbank ziet er sowieso heel knus uit. Doordat iedereen die op de bank zit, dicht bij elkaar zit, krijg je al snel een intiem sfeertje in huis. De ene kleine hoekbank is natuurlijk groter dan de ander. Kies een maat die goed in jouw huis past en die je eventueel nog op een tweede manier in je kamer kunt plaatsen. Dan kun je na een tijdje je kamer een geheel nieuwe look geven, door de indeling van je meubilair gewoon net iets te veranderen.

Kleine hoekbanken lijken groter als je ze kiest in lichte kleuren. Houd je van prints? Kies dan een kleine print, die laat jouw kleine hoekbank namelijk ook groter lijken. En als het even kan, kies je voor een hoekbank op pootjes. Doordat de bank op pootjes boven de grond ‘zweeft’, lijkt hij ook ruimer. Leren hoe je jouw interieur verder ook ruimer kan laten lijken? Lees dan verder!

Je woonruimte ruimer laten lijken

Door een kleine hoekbank in jouw kleinere woonkamer neer te zetten, schep je al een veel ruimtelijker beeld in jouw kamer. Doe daar nog een schepje bovenop en laat je woonruimte met deze tips nog ruimer lijken:

  • Ga voor lichte muren én lichte meubels. Als je een witte muur hebt, lijkt je kamer ruimer. Als je daar vervolgens een donkere kast tegenaan zet, lijkt je kamer heel vol. Dus licht is key in kleine ruimtes!
  • Een tapijtje bij je kleine hoekbank is wel zo lekker, maar het kan er wel voor zorgen dat je kamer kleiner lijkt. Wil je iets fluffigs, ga dan eerder voor fluffy kussens op de bank en laat dat tapijtje zitten.
  • Kies lampen die dicht tegen het plafond hangen. Ze mogen best groot zijn in de breedte, als ze maar niet heel laag hangen, want dan lijkt je kamer snel vol.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.