Koekenpan inductie

Koekenpan inductie

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKoekenpan inductie

Urenlang in de keuken staan om de lekkerste lasagne te maken of een driegangenmenu te bereiden waarvan het water je in de mond loopt. Herken jij jezelf hierin? Of je nu wel of geen keukenprinses bent: als je op een inductieplaat kookt, is een koekenpan voor inductie een onmisbaar gereedschap in jouw keuken. Hierin bak je heerlijke stukken vlees, vis of gewoon een gebakken eitje.

Wist jij dat het woord koekenpan afkomstig is van zijn oorspronkelijke functie? Pannenkoeken bakken! Kleine kinderen zijn dol op pannenkoeken, dik belegd met stroop of poedersuiker. Met een koekenpan voor inductie met anti-aanbaklaag worden jouw pannenkoeken in ieder geval niet meer zwart. Daarom is een voor een koekenpan inductie bij uitstek handig. Verder is er keuze uit inductie koekenpannen van verschillende soorten materiaal en in diverse maten. Wil jij een kookpan met een doorsnede van 26 cm of heb jij een grotere koekenpan voor inductie nodig? Schaf meerdere koekenpannen voor inductie aan, zodat je bijvoorbeeld in meerdere pannen pannenkoeken kunt bakken.

Ontwikkeld en getest

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om normale pannen te gebruiken op jouw inductiekookplaat. Toch is het verstandig om hiervoor een speciale koekenpan voor inductie aan te schaffen. Deze is namelijk speciaal ontwikkeld en getest voor inductie, waardoor het een echte metalen bodem heeft. Alleen de bodem van een koekenpan voor inductie heeft de juiste magnetische eigenschappen. Hierdoor bereik je het beste en snelste bakresultaat.

Een koekenpan inductie?

Een inductie koekenpan is bedoeld om mee te koken op een inductiekookplaat. Wat zijn nu precies de voordelen van deze technologische ontwikkeling?

  • Een inductiekookplaat is een warmtebron die net zo snel opwarmt als een ander gasfornuis en verwarmt alleen het gedeelte onder de pan. Energiezuinig dus! Bovendien is deze kookmethode heel nauwkeurig. Met vingeraanraking stel je de gewenste warmte in, waardoor je heel precies je gerechten kunt timen.
  • Niet geheel onbelangrijk: inductiekoken met een speciale koekenpan inductie is veilig. Omdat alleen de oppervlaktes onder de pannen worden verhit, verbrand je jezelf niet. Ook niet als je de kookplaat per ongeluk aan zet, want een inductiekookplaat warmt niet op zonder dat er een koekenpan voor inductie op staat.
  • De keramische kookzones van een kookplaat zijn gemakkelijk schoon te houden. Doordat ze keramisch zijn, worden de kookzones niet zo vies als ander materiaal en overgekookt vocht kan niet inbranden.

Wist je dat…
koken heel ontspannend is? Mensen nemen vaak te weinig tijd om in de keuken te staan, terwijl het, zeker samen met iemand anders, eigenlijk heel leuk kan zijn. Bovendien eet je veel gezonder als je zelf kookt. Twee vliegen in één klap dus!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.