Koekenpannenset

Koekenpannenset

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKoekenpannenset

Koken doet iedereen. En voor het maken van de meeste gerechten heb je pannen nodig. Om een eitje in te bakken, een stuk vlees in te braden of een pannenkoek in te maken: een koekenpannenset is handig om toe te voegen aan je pannenverzameling. Een koekenpan is een platte pan met een lang handvat die geschikt is voor bakken en braden. Een koekenpannenset is meestal 2 of 3-delig en bestaat uit koekenpannen in meerdere formaten, bijvoorbeeld met een doorsnede van 20, 24 en 28 cm.

Iedereen heeft wel een koekenpannenset in zijn of haar keuken. Het is namelijk de pan die je over het algemeen het meest gebruikt. Koekenpannen zijn er in verschillende materialen, denk aan gietijzer, rvs en keramisch. Koop een keramische koekenpan met een anti-aanbaklaag. Dan brandt je eten niet aan én heb je het langste plezier van jouw pan. Schaf overigens meteen een koekenpannenset aan, zodat je voor ieder gerecht een pan hebt in de juiste maat. Bovendien heb je altijd een extra koekenpan tot je beschikking als een andere in de vaatwasser zit.

Wist je dat…
…een koekenpan zijn naam ontleent aan het feit dat er oorspronkelijk pannenkoeken in werden gebakken? Schaf een koekenpannenset aan en lees snel verder voor een lekker pannenkoekenrecept!

(Pannen)koekenpannenset

Kleine kinderen zijn er dol op en ook volwassenen kunnen er heerlijk van smullen. Pannenkoeken natuurlijk! Je kunt ze kant en klaar in de supermarkt kopen, maar het is natuurlijk lekkerder om ze zelf te maken:

Wat heb je nodig?

  • 200 gram bloem
  • 300 gram melk
  • 3 eieren
  • bakboter of olijfolie
  • snufje zout

Hoe maak je ze?

  1. Zeef de bloem in een grote kom of blender. Voeg beetje bij beetje de melk toe en klop de eieren erdoorheen. Voeg tot slot een klein beetje zout toe en zorg dat er geen klontjes in het beslag zitten.
  2. Verhit de grootste koekenpan van de koekenpannenset en doe er boter of olie in. Als de olie heet genoeg is, kan het beslag in de pan. Let op: niet te veel, anders wordt de pannenkoek moeilijk gaar.
  3. Als het beslag in de pan niet meer glanst, is het tijd om hem om te draaien.
  4. Bak beide kanten even lang, meestal zo’n 1,5 à 2 minuten per kant.
  5. Houd de pannenkoeken vervolgens warm door een bord op een emmer met kokend water te zetten. Deksel erop en je hebt heerlijk warme pannenkoeken! Nog wel even versieren met stroop, chocoladepasta, jam of poedersuiker natuurlijk.

Tip!
Pannenkoeken voor een grote groep? Dan is een koekenpannenset ideaal! Gebruik meerdere pannen uit de set om sneller te kunnen bakken.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.