Koekjespers

Koekjespers

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKoekjespers

Terwijl de zoete geur uit de oven van de eerste ronde koekjes zich verspreid door de keuken, sta jij al te rollen met de deegroller voor ronde twee.. Jij bent een echte bakliefhebber! Taart en koek maak je liever zelf, dan dat je ze uit een pak eet. Zoete lekkernijen moeten wel met veel meer precisie gemaakt worden dan een ander recept. Daar ben jij je heel bewust van. Temperatuur en grootte van het koekje zijn nauw aan elkaar verwant. En dat is waar je nog wel eens tegen aan loopt. Dan is het ene koekje mooi goudbruin en de ander zit tegen het zwarte aan.

Dit probleem los je snel genoeg op met een koekjespers! Hiermee kun je aan de slag als een echte bakprofessional. Een koekjespers geeft je nieuwe inspiratie en zorgt voor een nauwkeurig bakken.

Wat is een koekjespers?

Een koekjespers is een cilindervormige houder met een pompsysteem. Wanneer de houder met deeg is gevuld, afgesloten met een bepaald vormpje en je de koekjespers van boven indrukt, of de hendel overhaalt, wordt het deeg in een bepaalde hoeveelheid naar buiten geperst.

  • De koekjespers perst een exacte hoeveelheid, dus alle koekjes krijgen dezelfde grootte. Die kun jij instellen!
  • Bij een koekjespers krijg je verschillende opzetstukken en kun je allerlei vormen, ook ingewikkelde, met gemak tevoorschijn toveren.
  • Je kunt kiezen uit een elektrische of een handmatige koekjespers.
  • Een koekjespers van kunststof, RVS of aluminium? Het is allemaal een beetje afhankelijk van je eigen behoefte.

Voordelen van een koekjespers

Werken met een koekjespers betekent:

  • Alle koekjes even groot en daardoor even bruin.
  • Alle koekjes dezelfde look: ideaal als je als bakker aan de slag gaat, je koekjes uit wilt delen of verkopen op de markt.
  • De meest moeilijke vormen met gemak tevoorschijn!
  • Meer recepten: ook churros en pasta pers je uit een koekjespers.

Recepten uit een koekjespers

Ga je aan de slag met een koekjespers, bedenk dan wel goed van te voren welk recept je gaat gebruiken. Een standaard recept voor koekjes is soms niet ideaal voor een koekjespers. Hiervoor moet het deeg de ideale dikte hebben.

Recept koekjes met kwark

Ingrediënten:
300 gram bloem, 400 gram kwark, 75 gram boter, sap van een halve citroen, 125 gram poedersuiker, 3 eierdooiers

Vermeng alle ingrediënten tot een mooie, soepele deegrol en doe deze in de koekjespers. Pers een simpele vorm tevoorschijn op de bakplaat. Bak de koekjes 10 tot 15 minuten op 170 graden Celsius in de oven.

DIY tip!

Ga je met een koekjespers aan de slag, dan zul je merken dat je de ene na de andere lading bakt! Wat te doen met al die knapperige kanjers?

  •  Koop ouderwets papieren zakjes, gemaakt van een gerecycled, bruin papier.
  • Vul ze met jouw prachtig perfect gebakken koekjes en schrijf met een witte stift de inhoud in mooie letters op het zakje.
  • Sluit de koekjes af door het zakje dicht te rollen en af te plakken met een vrolijk washitape.

Haal de patissier in je naar boven en ga aan de slag met je nieuwe hulp in de keuken!

 

 

 

Aankomende sales