Koektrommel

Koektrommel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKoektrommel

Voor de kinderen, de visite of gewoon voor jezelf. Het is altijd fijn om heerlijke koekjes in huis te hebben voor bij de thee! Vaak worden koekjes erg zacht als de geopende rol koeken weer terug de kast in gaan. Dat is zonde! Je wilt natuurlijk langer dan vandaag genieten van je heerlijke koekjes!  Met een koektrommel blijven al je lekkernijen vers!

Koektrommels van blik zijn ideaal voor het bewaren van koekjes, ontbijtkoek en andere zoete hapjes! De koektrommel is voorzien van een beschermlaagje om roest tegen te gaan. Dat beschermlaag bestaat uit vloeibaar tin dat een glanzend effect geeft! Zo glimt elke koektrommel! Met een scharnierend vast deksel zit de koektrommel gesloten en kun je met een ronddraaiende beweging de deksel weer openen. Geniet langer van al je koekjes met een prachtig koektrommel in huis!

Koektrommel van blik

Koektrommels van blik zijn ideaal voor het bewaren van koekjes, ontbijtkoek en andere zoete hapjes! De koektrommel is voorzien van een beschermlaagje om roest tegen te gaan. Dat beschermlaag bestaat uit vloeibaar tin dat een glanzend effect geeft! Zo glimt elke koektrommel! Met een scharnierend vast deksel zit de koektrommel gesloten en kun je met een ronddraaiende beweging de deksel weer openen. Geniet langer van al je koekjes met een prachtig koektrommel in huis!

Koektrommel

Als je aan een koektrommel denkt, denk je vast aan oma’s koekblik! Haal een stukje nostalgie in huis met een vintage koektrommel! Wil je nog meer nostalgie? Breid dit uit met bloemetjes kopjes en schotels en brocante theelepels! Ben je meer van de moderne woonaccessoires? Kies dan een paar moderne koektrommels dat bij de rest van je keukengerei past!

Qua vorm heb je koektrommels in rechthoekige, vierkante en ronde vormen. De grootte van de koektrommel maakt op zich niet uit. De keuze is aan jou! Voor elke vorm heb je standaard afmetingen.

  • Vierkante koektrommel
  • Rechthoekige koektrommel  
  • Ronde koektrommel               

Oer-Hollandse gewoonte
In Nederland is de gewoonte om de koektrommel maar één keer te openen om een koekje uit te halen en ‘m vervolgens op te bergen. Ben je op thee bij een Engelse gezin? Dan komt standaard de koektrommel (geopend) op tafel en kun je heerlijk blijven smullen tot de trommel leeg is!

Koektrommel van nu

Waar je vroeger standaard de koekjes in een koekblik deed, is dat vandaag de dag ook anders mogelijk! De moderne koektrommel is gemaakt van kunststof. Dat is beter voor het milieu en recyclebaar. Of de koekjes langer goed blijven in een koektrommel van kunststof? Dat is nog niet bewezen! Ook zijn er moderne koektrommels van duurzamer materiaal. Het koekblik voelt hetzelfde, maar van RVS gemaakt. Dit is beter voor het milieu.

Vintage koektrommels

Een traditionele koektrommel is vaak versierd met vintage reclame prints of met foto’s van belangrijke gebeurtenissen van het Koningshuis. Denk aan de verloving van het koningspaar of de inhuldiging van de koning. Nederlanders en Engelsen zijn gek op koningshuis. Dan zijn de koektrommels ook een zeer gewild collector’s item voor in huis!

Ben jij gek op vintage woonaccessoires? Dan past de traditionele koektrommel daar perfect bij! Oude reclame prints van grote frisdrank, zuivel of koekjes fabrikanten zijn getekende illustraties die  je in huis moet hebben! Al dan niet in poster vorm, maar als afdruk op een koektrommel!

Tip!
Ben je op vakantie en heb je geen idee wat je als souvenir mee naar huis moet nemen? Een vintage koektrommel gevuld met typische koekjes uit de regio vallen bij iedereen in goede smaak!

Opbergbox

Een koektrommel is niet alleen handig om koekjes in te bewaren, maar je kunt er ook andere spullen in bewaren. Koektrommels zijn leuke woonaccessoires voor in huis! Voor de knustelspullen van je kinderen, voor je eigen bureau accessoires of het bewaren van oude foto’s. Creëer op je bureau een verzamelplek van decoratieve objecten! Zet op de hoek van het bureau de koektrommel vergezeld met een vaasje met bloesemtakken en fotolijstjes. Heel simpel, persoonlijk!

Reinigen koektrommel

Gebruik je de koektrommel voor het bewaren van koekjes? Reinig dan regelmatig de koektrommel! Wat heb je daarvoor nodig? Eigenlijk maar drie dingen: spons, zeepsop en water! Spuit een druppel zeepsop in het koekblik, was het met de spons en spoel het vervolgens uit. De koektrommel kun je weer prima gebruiken voor een nieuwe lading biscuits!

Ontdek Westwing

Waar kun je voor een mooie prijs een prachtige koektrommel vinden? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan koektrommels en andere keukenaccessoires.

Dat niet alleen. Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Daar wordt iedereen vrolijk van!

Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw mooie koektrommel is nog maar één klik bij je vandaan!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.