Koffiekop

Koffiekop

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKoffiekop

Hoe je je kopje koffie ook het liefste drinkt, een eigen koffiekop hoort bij dat ritueel. Heerlijk toch om de ochtend te beginnen met het geluid en de geur van verse koffie? Natuurlijk geschonken in jouw favoriete koffiekop.

Espresso, cappuccino, flat white of gewoon een bakkie zwart, wat je voorkeur ook is het is het lekkerste in je vertrouwde koffiekop. Of je ‘m nu thuis drinkt, of op kantoor.

De beste koffiekop

Koffie wordt in uiteenlopende koppen geschonken. In de hipste koffiebarretjes zijn het vaak grote glazen zodat je alle lagen in de koffie goed kunt zien. Maar ook de vertrouwde koffiekop met schotel zie je natuurlijk veel. Met of zonder latte art van de barista. Hopelijk wel met koekje op de schotel!

Je denkt er misschien niet over na, maar het soort kop heeft invloed op de smaak van je koffie. Dit begon heel vroeger al, de koffiekop was toen ontzettend dik omdat je bakkie troost dan langer warm zou blijven.

Je kunt het beste kiezen voor een rond kopje. Dit is goed voor de cremalaag van de koffie. Serveer je koffie altijd een warme koffiekop. Zeker als je espresso drinkt!

Latte art in je koffiekop

Vind je het leuk om je koffie met een beetje extra liefde te drinken? Maak dan een hartje in je koffiekop. Dit lijkt veel ingewikkelder dan dat het is.

Wat belangrijk is, is dat je dunner melkschuim hebt waardoor de melk wat lobbig is. Dit krijg je voor elkaar met een melkstomer.

  • First things first: Zorg dat er koffie in de koffiekop zit;
  • Schenk in het midden van de koffiekop de melk in;
  • Als het kopje bijna gevuld is, trek dan met de melk een rechte lijn naar beneden;
  • En zo heb je in seconden een hartje in je koffiekop!

Gekleurd bakkie

De kleur van je koffiekop heeft invloed op de smaak van je koffie. Als we de wetenschap moeten geloven, that is! Een witte koffiekop is de slechtste keuze. Van wit zou koffie namelijk bitterder worden.

Kies je voor een glas dan wordt de smaak van je koffie veel zachter. Het allerlekkerste? Een blauwe koffiekop. Hierin komen de smaken van je koffie het beste tot hun recht.

De invloed van de kleur van je koffiekop op je bakkie leut zit ‘m vooral in het contrast tussen de kleur van de koffie en de koffiekop.

Is het al koffietijd?