Koloniaal bed

Koloniaal bed

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKoloniaal bed

Hou je van een strak en modern interieur, maar zoek je in de slaapkamer wat meer warmte en intimiteit? Gooi het dan eens over een andere boeg en ga voor de koloniale stijl in je slaapkamer. Grote robuuste houten meubels gecombineerd met rijke stoffen en warme kleuren geven je slaapkamer een mondiale sfeer. Met een paar statement meubels tover jij je slaapkamer om tot een stijlvolle ruimte.

Een statement in je slaapkamer maak je natuurlijk met een groot en indrukwekkend bed. Met een koloniaal bed ervaar je een majestueuze manier van slapen en breng je je slaapkamer in een keer in een koloniale sfeer.

Wat is een koloniale stijl?

Met alle moderne, Scandinavische en minimalistische trends zou je bijna vergeten hoe mooi de koloniale stijl is. Zeker in je slaapkamer komt deze stijl goed tot zijn recht.

Deze interieurstijl verwijst naar de meubels die in de koloniale tijd door kolonisten werden gebruikt. Je denkt al snel aan hardhouten bedden, kasten en andere meubels met een donkere vernislaag, maar ook meubels gemaakt van bamboe en riet passen echt in deze stijl.

Met de koloniale stijl geef je een luxe mondiale sfeer aan je slaapkamer door te kiezen voor grote statement meubels. Doordat de meubels een unieke handgemaakte uitstraling hebben, geven ze een enorme karakterboost aan de ruimte

Slapen in een koloniaal bed

Onmisbaar in een slaapkamer is natuurlijk een groot bed. Met een koloniaal bed geef je meteen duidelijke invulling aan de koloniale stijl. Kies voor een bed met een groot massief hoofdbord, of natuurlijk een hemelbed. Veel kussens en luxe bedtextiel maakt dat je slaapt als een royal.

Zo stijl je je slaapkamer in koloniale sfeer

  • Zet je koloniale bed niet in een hoek, maar plaats deze los in de ruimte, zodat je het bed van beide kanten in kunt stappen.
  • Maak van je bed een hemelbed.
  • Geef de muren een warme aardse tint.
  • Licht bedtextiel geeft een mooi contrast met de donkere meubels.
  • Decoreer je kamer met antieke spullen, bijvoorbeeld oude kisten of een verrekijker.
  • Kies voor houten shutters als raambekleding in combinatie met luchtige vitrage.
  • Een grote groene plant mag zeker niet ontbreken.

Creëer warmte en gezelligheid en ga in de slaapkamer voor een koloniale stijl. Met een prachtig groot koloniaal bed als eyecatcher! En meer inspiratie nodig om deze woonstijl door te voeren in je interieur? Vergeet dan niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing!