Koloniaal tv-meubel

Koloniaal tv-meubel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKoloniaal tv-meubel

Ben je al altijd fan geweest van donker houten meubels? Dan zijn koloniale meubels echt iets voor jou! Ga voor een prachtig koloniale eettafel, een grote koloniale boekenkast of een donker dressoir in de huiskamer. En je hebt gegarandeerd een ware blikvanger in je interieur!

Ben je eigenlijk op zoek naar een nieuwe meubel voor de tv? Heb je wel eens aan een koloniaal tv-meubel gedacht? Een karakteristiek en stijlvol meubel dat een opvallende verschijning is in de woonkamer. Zet je plasma scherm op deze prachtige kast en zie hoe de combinatie modern en klassiek een leuke twist krijgt.

Wat is een koloniaal tv-meubel?

Eigenlijk is een koloniaal meubel meer een term voor donkere meubels van hout. Mahonie of teakhout om precies te zijn. Door de donkere kleur is dit tv-meubel een echte eyecatcher in je interieur. Een koloniaal tv-meubel is bewerkt en heeft om die reden een subtiele glans. Dit maakt je dressoir nóg luxer!

Als je eenmaal een koloniaal tv-meubel in huis wilt hebben, moet je niet vergeten dat het dressoir groot en zwaar is. Heb je een kleine huiskamer? Dan is het niet aan te raden om een koloniaal tv-meubel aan te schaffen. Het maakt de ruimte namelijk nóg kleiner en dat wil je voorkomen!

Een tv-meubel in de huiskamer

Met een koloniaal tv-meubel in de woonkamer heb je een echt pronkstuk in huis gehaald. Een dik tafelblad met een onderkast waar je tijdschriften, dvd’s en andere overige spullen in op kunt bergen.

Maar…in welke interieurs komt een koloniaal tv-meubel nu tot zijn recht?

  • Heb je een klassiek of landelijk ingericht huis? Dan is het een must om zo’n prachtige tv-meubel in de huiskamer hebben staan!
  • Maar ook in een Bohemian interieur zal een koloniaal tv-meubel niet misstaan. Mix met groen en zacht rode tinten, voor een mooi geheel in je huis.
  • Daarnaast kan een koloniale tv-kast ook als blikvanger in een Scandi huis worden geplaatst. Combineer verder wit, grijs en zachte materialen om je huis een aangename sfeer te geven.

Overigens..schrik niet als je een koloniaal tv-meubel wilt aanschaffen. Hier hangt namelijk wel een prijskaartje aan, maar dat is de investering wel meer dan waard! Waarom? Een koloniaal tv-meubel is een kast die jarenlang mee zal gaan!

Tip! 

Zoek je een dressoir voor in de slaap- of studiekamer? Ga voor een koloniaal tv-meubel! Decoreer het tafelblad met passende woonaccessoires en geniet van dit authentieke meubel in de kamer.

Onderhoud koloniale tv-meubel

Een klassieke tv-meubel van teak moet regelmatig een onderhoudsbeurt krijgen. Doe je dit netjes elke maand? Dan heb je nóg langer plezier van je prachtige meubelstuk!

  • Ten eerste is het belangrijk om te weten dat een koloniaal tv-meubel met hevige temperatuurwisselingen kan krimpen en uitzetten. Controleer dus altijd of de temperatuur in de kamer stabiel blijft. Dan voorkom je beschadigingen aan de kasten.
  • Wil je dat je tv-meubel altijd blijft glanzen? Dan kun de tv-kast elke drie maanden invetten met olie of bijenwas. Je hebt dan niet alleen een glanzende kast van teak, maar blijft de donkere kleur ook heel mooi!

En, staat er binnenkort een prachtig koloniaal tv-meubel in jouw huiskamer te pronken?

Vind het bij Westwing!

Ben je op zoek naar meer meubels in een bepaalde stijl? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw meubels zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet verder ook niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je ideeën en styling tips & tricks om van jouw huis een uniek gemeubileerd huis te maken.