Koloniale boekenkast

Koloniale boekenkast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKoloniale boekenkast

Stel, je hebt zojuist jouw appartement of huis helemaal opnieuw ingericht. Je hebt gekozen voor lichte tinten in de meubels en op de muur. Maar, je mist die ene eyeatcher die nu zo mooi op kan vallen in jouw interieur. Dus, ga je weer op zoek.

Een koloniale boekenkast zou een mooie aanvulling zijn op een dergelijk interieur. Door zijn donkere look, geeft deze kast een unieke en bijzonder warme uitstraling in huis. En het zware en donker hardhouten materiaal, maakt een trendy combinatie met lichte tinten.

De koloniale boekenkast komt van ver

Van oorsprong komt de koloniale kast uit Azië. En nog steeds worden er vanuit onder andere Indonesië en China nog allerlei meubels geïmporteerd naar westerse landen. Juist omdat de combinatie van stijlen in een interieur tegenwoordig zo in trek is. Daarbij is het materiaal van een koloniale boekenkast enorm sterk en robuust, waardoor het meteen al op zichzelf een elegante uitstraling heeft.

Doordat een koloniale boekenkast een oosters tintje heeft, kan dit meubel een robuuste blikvanger in huis worden. En door de andere meubels en woonaccessoires in zachte kleuren te nemen, creëer je een sereniteit met een donkere en gemoedelijke inslag. Daarnaast is een handgemaakte koloniale boekenkast vaak ingericht met glazen deuren. Hierdoor kan deze kast ook als een authentieke vitrinekast dienen. Zo kunnen jouw favoriete items pronken op een prominente plek in het interieur.

Exotisch met de koloniale boekenkast

Naast dat je de koloniale boekenkast als eyecatcher in huis kan plaatsen. Kan je ook jouw interieur op de kast aanpassen. Door bijvoorbeeld de oosterse tint door te voeren in de rest van jouw meubels en woonaccessoires. Gebruik daarbij andere natuurlijke materialen zoals teak hout, bamboe en creëer zo een exotische sfeer thuis.

Je kan deze setting verder ook doorvoeren door allerlei dierlijke prints en planten aan het interieur toe te voegen. Zo is de koloniale boekenkast het rustieke middelpunt in jouw warme Aziatische inrichting.

De koloniale boekenkast is de blikvanger voor in een licht en luchtig interieur. Want met zijn donkere kleur en zware look, zal dit meubel een bijzonder warme uitstraling in huis geven. Exotisch is de koloniale boekenkast zeker. Maar zelf kan je door het gebruik van de juiste accessoires en kleuren bepalen, hoe jij deze oosterse tint verder in huis doorvoert.