Koperen klok

Koperen klok

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKoperen klok

Een klok is meer dan alleen een accessoire dat de tijd aangeeft. Een mooie klok is tevens een verrijking van je interieur. Hang bijvoorbeeld een koperen klok aan de muur. Deze geeft een karakteristieke uitstraling aan je woonkamer en is goed te combineren met andere materialen.

Een koperen klok zag je vroeger erg veel. Denk maar aan grote kerkklokken. Een koperen klok werd destijds gemaakt van echt koper. Nu zijn veel moderne koperen klokken alleen afgewerkt met een koperkleur. Ga jij voor een echte antieke koperen klok of houd je meer van een koperen klok met een modern tintje? Benieuwd voor welk interieur een koperen klok een perfecte aanvulling is? Lees dan snel verder!

Voor welk interieur?

Een mooie koperen klok is natuurlijk altijd leuk voor aan de muur. Toch zijn er vier interieurstijlen waar deze klok helemaal mooi bij uitkomt.

  1. Industrieel design: een industrieel design staat in het teken van industrie en productie. Er wordt veel gebruikgemaakt van gerecyclede materialen, zoals hout en metaal. Koper past perfect binnen deze interieurstijl omdat het een stoere en fabrieksachtige uitstraling heeft.
  2. Retro design: retro is geïnspireerd op de jaren 50, 60 en 70. Leuke structuren, geometrische vormen en kleurrijke meubels en accessoires zijn kenmerkend voor deze stijl.
  3. Modern design: dit interieur draait vooral om de vorm. Strakke, rechthoekige vormen zijn hierbij belangrijk, dus ga voor een vierkante of rechthoekige koperen klok.
  4. Minimalistisch interieur: een rustige, gestroomlijnde vormgeving staat hierbij centraal. Kamers worden ingericht met zo min mogelijk meubels en er worden geen onnodige accessoires gebruikt. Alleen het essentiële wordt bewaard en daar past een koperen klok prima tussen. Kies voor een kleine klok van maximaal 30 cm en hang hem op een mooie hoogte.

Koperen klok van oude pan

Heb je nog een oude koperen pan liggen? Maak hier een leuke wandklok van! Hiervoor kun je zowel een koekenpan als een diepere kookpan gebruiken. Koop een los uurwerk, pons een gat in het midden van de pan en bevestig het uurwerk op de onderkant van de pan. Om de uren aan te geven, plak je zwarte cijfer stickers op de pan, of bevestig simpele zwarte dopjes. Een mooi tweede leven voor jouw koperen pan en een origineel accessoire voor aan de muur!

Wist je dat…
…de meeste koperen klokken eigenlijk bestaan uit klokspijs? Dit is het materiaal waarvan klokken worden gegoten. Deze koperlegering bestaat voor zo’n 80 procent bestaat uit koper en 20 procent uit tin.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.