Koperen woonaccessoires

Koperen woonaccessoires

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKoperen woonaccessoires

Accessoires zijn het middel om je huis gezelligheid en knus te maken. Door mooie woonaccessoires met elkaar te combineren breng je persoonlijkheid en stijl aan je interieur. Accessoires zijn ook een manier om kleur in huis aan te brengen.

Wil je de laatste trend volgen? Dan kies je voor koperen woonaccessoires. Koper is de trendkleur die perfect past bij vele woonstijlen. Een te gekke kleur voor een industriële loft, een woning met Oosterse invloeden, maar ook onmisbaar in Scandi of een Boho chic interieur.

Koper in de hoofdrol

Koper heeft in vele huizen als zijn intrede gedaan. Het begon allemaal een paar jaar terug met de koperen bollamp van Tom Dixon. Sindsdien zijn koperen lampen niet meer uit ons interieur weg te denken. Door de uitstraling en sfeer zijn het echte eyecatchers in huis.

Koper geeft pit aan je huis. Het heeft een stoere, maar tegelijkertijd een hele warme uitstraling. Het grote voordeel is dat het goed te combineren valt met veel ander materialen. Zo staat koper geweldig in combinatie met:

  • Marmer
  • Hout
  • Glas

Koper is ook te mixen met veel verschillende kleuren. Bij neutrale kleuren zoals wit, grijs en zwart komt koper mooi uit, maar ook bij pasteltinten geeft koper een hele warme gloed in de kamer. Bij donkere kleuren, zoals donkerblauw staat koper juist weer heel chic. De schittering van de koper valt dan wat meer op.

Doordat koper zo goed te mixen is met zowel verschillende kleuren als diverse materialen past koper eigenlijk bij alle woonstijlen en is het met recht een trendkleur te noemen.

Zorg voor balans in je  koperen woonaccessoires

Met slechts een aantal woonaccessoires voeg je genoeg koper toe aan je interieur. Voor koper geldt: less is more. Subtiel kopergebruik geeft al een immens effect!

Glans op de bank
Een koperkleurig kussen voegt een beetje bling toe aan de zithoek. Door te kiezen voor kussens van verschillende textielstructuren creëer je een speels effect. Probeer eens een van de volgende woonaccessoires uit in je huis:

Fotolijstjes van koper
Foto’s in huis geven persoonlijkheid aan je interieur. Een zwart-wit foto komt extra mooi uit in een lijstje met een dun koperen frame.

Koperen spiegel
Een grote ronde spiegel met een koperen rand is de perfecte wanddecoratie. Met een ronde spiegel in huis ben je helemaal goed bezig volgens de laatste interieurtrends. 

A little green
Zet je planten in een koperen pot. Zo wordt je vensterbank een echte blikvanger.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor koperen kandelaars, schalen, dienbladen, beeldjes of een klok met koperen elementen. Welke koperen woonaccessoires haal jij in huis voor extra sfeer en warmte?