Krans

Krans

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKrans

De krans; een veelzijdig begrip. Ook wel bekend als een universeel symbool van de vrede. De krans als tastbaar voorwerp is er in veel verschillende uitvoeringen. Een perfect decoratief accessoire in huis dus!

Of het nu met feestdagen is, of juist voor alledaagse decoratie in huis; voor iedere gelegenheid is er wel een krans te vinden. Je kunt ook makkelijk je eigen krans maken als je een beetje creatief bent en met de juiste gereedschappen aan de slag gaat!

De opbouw van de krans

Een krans bestaat uit een gevlochten cirkelvormig frame, gemaakt van ijzerdraad. Hieromheen of hierop is er altijd een laag van bloemen of iets anders geplaatst. Met het oog op decoratie kun je kiezen uit allerlei verschillende materialen.

De krans is erg veelzijdig in uitvoering. Je kunt kiezen uit onder andere de volgende types:

 • Bloemenkrans
 • Olijfkrans
 • Rieten krans
 • Kerstkrans

Bloemenkrans

Het meest bekende type krans is de bloemenkrans. Het frame is hier geheel versierd met gedroogde of nep bloemen en vastgebonden aan elkaar middels lint of elastiek. De bloemenkrans is een leuk accessoire tijdens de lente- en zomermaanden om in huis te hebben. Hang deze krans op aan de deuren in je huis, of aan de boom of het hek in de tuin.

Doorgaans is de bloemenkrans cirkelvormig, maar de echte creatieveling durft wel van dit typisch ontwerp af te stappen!

 • Wat dacht je van een bloemenkrans in de vorm van een hartje?
 • Of misschien wel de eerste letter van jouw voornaam?

Je kunt het zo uniek maken als je zelf wilt!

Olijfkrans

Het tweede type krans is de olijfkrans. Deze krans stamt af uit de Romeinse tijd, waar het gebruikt werd bij wedstrijden. De olijfkrans was het teken van overwinning. Dit zie je tegenwoordig nog steeds in gebruik bij de Olympische Spelen. De krans werd en wordt nog steeds op je hoofd geplaatst als een soort kroon.

De naam zegt het al; de krans is gemaakt van gedroogde olijfblaadjes. Op deze manier verwelken de blaadjes niet zo snel. Erg typisch voor dit type krans is het feit dat de olijfblaadjes allemaal in dezelfde richting geplaatst zijn.

 • Gebruik de olijfkrans als leuke verjaardagsdecoratie voor de jarige Job of Jet;
 • Of juist als leuk accessoire op je kaptafel of ladenkast.
 • Een leuk idee om in de stijl van de Romeinen te blijven; bevestig een ophang haakje aan de muur en hand de olijfkrans daaraan op. Jouw olympische prijs wordt de echte eyecatcher in huis!

Rieten krans

Voor de landelijke stijl in huis is er de rieten krans, bestaande uit gevlochten rieten stengels. Op het eerste gezicht een vrije ‘kale’ krans, maar juist vanwege deze basic look kun je er van alles mee doen.

 • Je kunt deze krans laten liggen op tafel, of bevestigen aan een speciale standaard. Hierdoor kun je jouw rieten krans rechtop laten staan op de kast of tafel.
 • Een originele manier is je rieten krans aan het plafond op te hangen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een haakje aan het plafond en een stel kettingen. Bevestig minstens drie extra kettingen aan de hoofdketting, die zullen lopen naar de krans. Bevestig deze op drie verschillende plekken op de krans voor een voldoende evenwichtig hangniveau!

Kerstkrans

Een ander bekend type krans is de kerstkrans, die je in veel huishoudens met deze geweldige feestdag kunt vinden. Deze krans bestaat vaak uit (nep) dennennaalden met leuke, typische kerstversierinkjes. Denk hierbij aan kerstklokjes, kerstengeltjes en dennenappels, die je er als prikkers in kunt steken. Het geheel is netjes afgemaakt met een zijden, rood  gestrikt lint om de echte kerstsfeer te benadrukken. Hang deze met lint op aan je voordeur of aan de muur in de woonkamer!

De krans is erg veelzijdig en geschikt voor iedere gelegenheid in huis. Welk deel van jouw huis decoreer jij met jouw nieuwe krans?

Op zoek naar meer decoratieve objecten voor in en rond het huis? Kijk dan op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw decoratieve woonaccessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan.