Kristallen wijnglazen

Kristallen wijnglazen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKristallen wijnglazen

Stel, je partner heeft een flinke promotie gekregen, je bent jarig, of het is jullie jubileum. Dat verdient een toast bij thuiskomst. Maar ook als er niets te vieren is, heb je wel eens zin een feestje! Dek de tafel eens wat uitbundiger dan gewoonlijk en zet het kristal op tafel. Met kristal tover je een glimlach op ieders gezicht. En helemaal op een druilerige najaarsdag.

Met kristallen wijnglazen wordt elk evenement een ware gebeurtenis. Er is werkelijk niets dat meer feestgevoel uitstraalt dan een fonkelend glas van kristal! Het zijn de items die echt niet mogen ontbreken in elke zichzelf respecterende servieskast. Er is toch immers altijd wel wat te vieren?

Kristallen must-haves

Champagneglazen en wijnglazen van kristal zijn een echte ‘must’ in je glasservies. Het maakt namelijk echt verschil of je een goede wijn uit een gewoon, of uit een kristalglas drinkt. Omdat het mogelijk is kristal zeer dun te slijpen of blazen, is de afdronk heel subtiel.

Voor elke wijn een ander glas

Een wijnkenner zal het absoluut op prijs stellen als wijn uit het juiste glas geserveerd wordt. Wanneer je gaat shoppen voor wijnglazen vind je een legio mogelijkheden om uit te kiezen. Of het nu een zoete dessert wijn is,  een dure champagne, of gewoon een lekker rode of witte wijn; het is uitermate stijlvol ze in het juiste glas te presenteren.

Kristallen wijnglazen als luxe decoratie

Geniet ook van je kristallen wijnglazen wanneer ze niet in gebruik zijn! Uitgestald in een mooi vitrinekastje vormen ze een fantastische blikvanger in je keuken of woonkamer. Laat ze extra schitteren en glinsteren door achter de glazen een mooie spiegel te plaatsen. Verwen jezelf gewoon! Het luxueuze gevoel is het zeker waard!

Verras met kristallen wijnglazen

 • Geef ze kado!
  Je nichtje gaat voor het eerst op kamers? Kristallen wijnglazen zijn een volwassen cadeau dat ze absoluut zal appreciëren. Ook als verlovings- of huwelijksgeschenk zijn kristallen wijnglazen een echt goed cadeau!
 • Maak een prachtige kroonluchter!
  Met behulp van visdraad of een mooi metaalgaren, en ledlampjes, kan een handige ziel met kristallen wijnglazen een flonkerend kunstwerk creëren.

DIY  Buitengewoon bijzondere wijnglazen

Ets een monogram of andere versiering in je kristallen wijnglazen. Dat doe je zo:

 • Kies een passend sjabloon; je initialen of bijvoorbeeld een mooie vlinder.
 • Maak je kristallen wijnglazen vetvrij met wat alcohol.
 • Bevestig het sjabloon op het glas met schilderstape. Zorg dat je dit op elk glas hetzelfde doet, en plak het royaal. Je wilt niet dat de rest van het glas geëtst wordt!
 • Met een kwast besmeer je het glas met een dikke laag “ets-pasta” (dit is te krijgen bij goede hobbyzaken of online).
 • Laat het de in de gebruiksaanwijzing aangegeven tijd intrekken, was het voorzichtig af, en voilà!!

Ontdek Westwing

Kristallen wijnglazen zijn luxueuze woonaccessoires voor elke dag die je eenvoudig online shopt via Westwing. Bij Westwing, Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan accessoires, meubels, servies en woontextiel.

Vergeet niet een kijkje te nemen in Westwings online magazine! Hier vind je inspirerende ideeën en suggesties om van jouw huis een uniek en mooi huis te maken.