Kroonluchter

Kroonluchter

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKroonluchter

Speels, romantisch, groots, traditioneel: kroonluchters zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. De stijl van een kroonluchter verandert het resultaat van een kamer enorm. De kroonluchter dient gekozen te worden afhankelijk van het type inrichting. Welke kroonluchter kies jij?  

Ga je voor een opvallende of juiste bescheiden kroonluchter? Speel met contrasten in je interieur en hang een vintage kroonluchter in een klassieke huiskamer of een trendy hanglamp in een industrieel interieur. Zie jij het al voor je?

 

Kamer- en locatiekeuzeKroonluchter

Wist je dat…kroonluchters worden als de koninginnen onder de lampen gezien en staan symbool voor een vorm van luxe – ongeacht of het van glas of van kristal is.

Statement lampen
Welke kroonluchter is het meest geschikt en op welke plaats in de kamer komt hij het best tot uiting? Deze vragen komen naar voren tijdens de zoektocht naar de perfecte kroonluchter voor in huis. Kroonluchters zijn zeer opvallende en imposante lampen – ongeacht hoe groot of klein een kroonluchter is, hij geeft in ieder geval een statement.

Er zijn kroonluchters met één lamp en met meerdere lampen. Belangrijk is dat het formaat ook bij de grootte van de kamer past, aangezien dit type verlichting het middelpunt is en dus alle ogen en aandacht naar boven trekt. Daardoor moet de verhouding kloppen.

De grootte van de kamer
Het beste en mooiste zijn kroonluchters in kamers met hoge plafonds, zoals bij oude gebouwen vaak het geval is. Een kroonluchter is een hanglamp en de meeste van dit type kan in hoogte aangepast worden: dus let er op dat de lampen hoog genoeg hangen zodat jij en je gasten er nog gemakkelijk onderdoor kunnen lopen.

Aan de hand van de grootte van de kamer kun je het formaat van de perfecte kroonluchter bepalen: hoe groter de kamer is, hoe groter de kroonluchter kan zijn. Vooral in de entree en gang mag zo’n opvallende lamp rustig volledig in het middelpunt van de inrichting staan, want de meeste mensen houden de inrichting hier nogal eenvoudig en is er weinig concurrentie voor de verlichting. Zo kan de kroonluchter helemaal alleen de hal domineren en alle blikken naar zich toetrekken. In de slaapkamer kan het rustig wat romantischer en speelser: hier is de gehele inrichting vaak romantisch, dus kan ook de verlichting sierlijk zijn!

Kroonluchter – de optimale verzorging

Kroonluchters zien er prachtig uit en laten zich perfect in de schijnwerpers zetten. Om de aandacht die ze krijgen het beste naar voren te laten komen, moeten de kroonluchters in stofvrije glans stralen. Kroonluchters hebben, in tegenstelling to andere hanglampen, veel meer aandacht nodig aangezien hun opbouw en vormgeving veel complexer zijn en heuse stofmagneten zijn.

Reinigen
Je kunt de kroonluchter nat of droog schoonmaken. Als je voor de droge variant gaat, dan worden de lampen met een stofdoek afgeveegd. Deze droge methode is zeer geschikt om een kroonluchter tussendoor schoon te maken. Nat schoonmaken is veel omslachtiger maar ook veel grondiger! Met lauw water en een beetje schoonmaakmiddel kunt u de kristallen prachtig laten blinken, maar na afloop dienen ze ook allemaal gepolijst te worden zodat er geen watervlekken achterblijven.

Lampen

Afhankelijk van het model kroonluchter varieert natuurlijk ook het type lamp. Natuurlijk moet een kroonluchter er niet alleen mooi uitzien, maar ook zijn hoofdtaak vervullen: zorgen voor licht en de kamer verlichten.

En op basis hiervan is de keuze van de lamp niet van het grootste belang – er zijn nog kroonluchters die met kaarsen zijn uitgerust, maar deze worden op basis van hun functionaliteit steeds zeldzamer.

Tegenwoordig worden hoofdzakelijk gloeilampen gebruikt, die dus vaak niet in kaars vorm voorkomen. De aanblik van een volledige verlichte kroonluchter is behoorlijk uniek, maar de elektriciteitskosten kunnen ook enorm omhoogschieten!

Ontdek Westwing

Waar vind je voor een mooie prijs een prachtige kroonluchter voor in huis? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan unieke kroonluchters.

Dat niet alleen. Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Daar wordt iedereen vrolijk van!

Selecteer de kroonluchter van je dromen, voeg het toe aan je winkelmandje en jouw mooie kroonluchter is nog maar één klik bij je vandaan! Waar wacht je nog op?