Kruidenpotjes

Kruidenpotjes

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKruidenpotjes

Waar kun je je specerijen beter in bewaren dan in glazen kruidenpotjes? Het geeft overzicht, je kruiden blijven droog en het staat ook nog eens leuk in de keuken!  

Kruidenpotjes zijn niet alleen functioneel, maar zijn ook zeer geschikt als decoratiemateriaal voor een gezellig sfeer in de keuken! Hang kleurrijke theedoeken op, leg fleurige ovenhandschoenen bij de oven en zet gevulde kruidenpotjes op de keukenplank. Als finishing touch zet je een basilicum en peterselie plant op het aanrecht en de keuken is omgetoverd tot een keuken met een huiselijke sfeer!  

VERSCHILLENDE KRUIDENPOTJES

Als je aan kruidenpotjes denkt, denk je vast aan de knusse keuken van je oma die volstaat met potten in allerlei formaten gevuld met kruiden, snoepgoed en pasta.

Wil je dit nostalgische gevoel ook niet in je eigen keuken? Ga zelf ook aan de slag met kruidenpotjes! Je hebt potjes in verschillende afmetingen en vormen. Wil je losse potjes in de keukenla? Of grote weckpotten op het aanrecht? Of zet je ze liever op een rij op de keukenplank? Alles kan!

DIY: KRUIDENPOTJES LABELEN

Wil je op een creatieve manier aangeven welke kruiden er in elk kruidenpotje zit? Je kunt dit op verschillende manieren doen!

  1. Papieren label: Knoop met gekleurd touw een papieren label aan het potje vast en bestempel de label met een letter stempel set.
  2. Krijtverf: Verf met krijtverf labels op elk kruidenpotje. Pak een wit krijtje en schrijf vervolgens op het zwarte vlak de naam van de kruiden dat in het kruidenpotje zit.
  3. Washi tape: Beplak elk kruidenpot met een washi tape in jouw favoriete kleur. Schrijf vervolgens met een markerpen de naam erop.
  4. Verf: Schilder met gekleurde verf het woord op elk kruidenpotje. Verf daar ook nog wat figuurtjes bij en het potje is met rijkelijk versierd!

KRUIDENPOT ALS PLANTENPOT

Heb je een reeks kruidenpotjes gekocht en heb je nog een paar over? Wat dacht je ervan om ze als plantenpotjes te gebruiken?

Koop een peterselie, basilicum en koriander plant! Dit zijn dé kruiden die je regelmatig in je gerechten gebruikt. Het is natuurlijk veel lekkerder om eigen verse kruiden in je recepten te gebruiken én staat dit ook nog eens gezellig in de keuken!

Net als normale kruidenpotjes kun je ook de plantenpotjes labelen. Zo weet jij, maar ook de rest van de familie welke kruiden in de potjes zitten. Zo voorkom je dat er per ongeluk andere kruiden in het eten worden gedaan.

Kinderen? Geef ze een kruidenpotje!

Ook voor kinderen zijn kruidenpotjes een waanzinnig leuke manier om feeling te krijgen met koken. Heb je een tuin? Maak dan een klein moestuintje en laat de kinderen de kruiden als ze volgroeid zijn in een glazen kruidenpotje doen.

Als je het echt groots aan wil pakken kun je kinderen boeken laten maken waarin ze alles opschrijven over de kruiden, de manier waarop ze ze verzorgen in de moestuin en wat ze ermee kunnen koken. Kruidenpotjes kunnen je kids stiekem heel veel leren!

Tips!

Fijne accessoires bij kruidenpotjes zijn:

  • Houten bakjes met lengte, hier kun je verschillende glazen kruidenpotjes naast elkaar zetten;
  • Weinig ruimte? Hang dan bijvoorbeeld een bloembak bij het raam in je keuken en zet daar je verse kruiden in hun potjes in;
  • Wil je kruiden langer vers houden? Of ga je op vakantie? Vries de kruiden dan in. Zo heb je altijd heerlijke herbs thuis!

Geef je keuken een huiselijke sfeer met kruidenpotjes op de keukenplank!

Waar koop je kruidenpotjes?

Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Van kruidenpotjes tot buffetkasten: alles voor een geweldig huis! Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.