Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKruidenschaar

Ben je veel in de weer met verse kruiden? En word je er een beetje moe van om dit steeds met een normale schaar te moeten knippen waardoor het alsnog heel lang duurt? Neem jezelf werk uit handen en knip met een kruidenschaar!  

Peterselie, koriander of bieslook knippen? Een kruidenschaar is echt je beste maatje in de keuken. Wat je ook in stukjes wilt hebben, je kruidenschaar doet het allemaal voor je. En ook nog eens razendsnel!

De onmisbare kruidenschaar

Een kruidenschaar is op het eerste gezicht misschien zo’n ding waarvan je denkt dat het achterin je keukenlaatje gaat verdwijnen. Maar als je eenmaal hebt ervaren hoe handig een kruidenschaar is, is de kans groot dat je ‘m bijna dagelijks zal gaan gebruiken!

Sterker nog: met een kruidenschaar in huis zul je er waarschijnlijk sneller voor kiezen om met verse kruiden te gaan koken. Je lievelingskruiden heb je met een kruidenschaar zo snel klein gemaakt, dat het zonde is om voor gedroogde kruiden te gaan.

Krachtpatsertje in de keuken

Een kruidenschaar ziet er een beetje uit alsof ‘ie heel graag wil laten zien dat hij goed kan knippen. Met drie tot vijf rijen snijbladen is het de overtreffende trap van een schaar.

Een kruidenschaar kun je ook gebruiken om bijvoorbeeld sla en uien fijn te krijgen. Dan hoef je niet in de weer met een mes. Wel zo prettig!

Je kruidenschaar maak je na gebruik schoon door een borsteltje te kopen om tussen de snijbladen de kruidenresten weg te kunnen poetsen. Je kunt ook de achterkant van een kam gebruiken als deze lange tanden heeft. Gebruik deze kam dan wel alleen in de keuken!

Knippen zonder kruidenschaar

Heb je geen kruidenschaar in huis? Geen stress! Je kunt je kruiden ook op een andere manier bijna net zo klein knippen als met een kruidenschaar. Je moet wel iets meer geduld hebben voor deze methode.

  • Niet zo snel, maar wel bijna net zo handig als een kruidenschaar is kruiden knippen in een glas met een gewone schaar. Zorg er wel voor dat de schaar goed schoon is! Door rondjes te knippen, heb je de kruiden zo fijngeknipt in het glas!
  • Heb je iets meer voorbereidingstijd? Vries de verse kruiden dan in. Als ze goed bevroren zijn, haal je ze uit de vriezer en vermorzel je ze direct met je handen. Laat ze niet ontdooien want dan werkt dit trucje niet!

Heb jij je ’t knippen met je kruidenschaar al in de vingers?