Kunststof spiegel

Kunststof spiegel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKunststof spiegel

Een gebroken spiegel brengt zeven jaar lang ongeluk, zeiden de oude Romeinen. De weerspiegelingen zouden namelijk een reflectie van de ziel zijn, dus een kapotte spiegel tastte de ziel aan. Daarom bestaan er tegenwoordig kunststof spiegels. Een onbreekbare spiegel die toch aan alle gemakken van een glazen spiegel voldoet. Met een kunststof spiegel hoef je niet meer bang te zijn dat hij kapot valt. Een goed alternatief voor een dure spiegel en net zo gezellig als woonaccessoire!

Kunststof spiegels worden gemaakt van acrylaat, polycarbonaat, polystyreen of PETG. Het fijne aan een kunststof spiegel is dat deze gemakkelijk te bewerken is. Je kunt de spiegel in elke vorm zagen, boren of frezen die je maar wilt. Een kunststof spiegel is bovendien nauwelijks van een glazen spiegel te onderscheiden. Dat maakt ze gemakkelijk te combineren met iedere interieurstijl. Hang een mooie kunststof spiegel bij de eettafel of plaats hem in de badkamer. Goedkoper dan glazen facetspiegels en toch praktisch!

Wist je dat…
…kunststof spiegels vaak gebruikt worden in de interieurbouw, in hotels, etalages, kinderkamers en als lachspiegels? Een kunststof spiegel is namelijk de helft lichter dan een glazen spiegel!

Kindvriendelijke spiegel

Heb je kleine kinderen? Een plastic spiegel voor in de kinderkamer is dan wel zo veilig. Maak een mooie lijst om de spiegel en jouw kunststof spiegel lijkt net echt! Bovendien is hij extra stevig, waardoor de kids ermee kunnen spelen en mee door het huis kunnen sjouwen. Welk kind wil nu geen kappertje spelen voor de spiegel, vriendinnetjes schminken of gekke bekken trekken?

DIY: versier je kunststof spiegel!

De kinderen op een vrije middag lekker aan het werk zetten? Laat ze hun eigen spiegelcreatie maken.

  • Leef je uit met glitters, steentjes, kraaltjes en pailletjes! Breng wat alleslijm aan de op zijkanten van de kunststof spiegel en laat de kinderen hun favoriete versiersels op de spiegel plakken.
  • Koop vingerverf in verschillende vrolijke kleuren en laat de kids de spiegel versieren met hun handjes. Dat je er daarna nog doorheen kunt kijken is geen garantie, maar je hebt in elk geval wel een origineel kunstwerk om aan de muur te hangen.
  • Ga aan de slag met aluminium folie om een mooie lijst om je kunststof spiegel te maken. Bijvoorbeeld door afdrukken te maken met stempels of andere leuke voorwerpen.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.