Kunststof wandbekleding

Kunststof wandbekleding

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKunststof wandbekleding

Terwijl je verheugd de douche in stapt, kijk je uit naar een relaxt baddermoment, maar word je voor de zoveelste keer geconfronteerd met de grijze schimmelvlekken tegen de muren. Je probeerde van alles: van speciale verfsoorten tot betegeling. Maar de schimmel komt overal doorheen. Is hier iets op te verzinnen?

Vervang het viezige schimmel-uitzicht door kunststof wandbekleding! Kunststof panelen of platen plak je handig over je huidige wandbekleding heen. Kunststof wandbekleding is de meest efficiënte oplossing in vochtige ruimtes en net zo mooi verkrijgbaar als iedere andere soort wandbekleding!

kunststof wandbekleding in de badkamer

Wat is kunststof wandbekleding?

Kunststof wandbekleding zijn meestal wand- en plafondpanelen, ruime platen gemaakt van MDF met een kunststof folie-laagje afgewerkt. Deze wandbekleding is gemakkelijk te onderhouden. Plus in esthetisch opzicht in evenveel dessins te kiezen als iedere andere wandbekleding.

Voor het bekleden van de badkamer, of een andere natte cel, kies je het beste voor volledig van kunststof gemaakte en honderd procent waterbestendige panelen.

Hoe je kunststof wandbekleding ophangt?

Met een heel handig kliksysteem op een houten frame! Ga je aan de slag in de badkamer, en bekleed je een niet al te groot oppervlak, dan is het heel goed zelf te doen.

Net als bij panelen of planken op de vloer, zijn kunststof panelen voorzien van een V-groef die je handig in elkaar schuift.

kunststof wandbekleding in mozaiek

Kies je favoriete kunststof wandbekleding!

Kunststof wandbekleding is even decoratief als iedere andere soort wandbekleding. Denk dus goed na over welke uitstraling jou het meest aanspreekt.

  • Kunststof wandbekleding met een hout dessin vervoert je ondanks het artificiële materiaal toch richting de natuur en zijn rustgevende werking. Helemaal niet slecht voor onder de douche of bij het bad!
  • Een marmerprint? Met een marmer structuur op de kunststof wandbekleding maak je het meer chique dan je van kunststof had verwacht. Klassiek chique zelfs!
  • Met een effen kleur, maar een glanzend kunststof wandbekleding maak je het in één handomdraai shiny en glamouros!

Mozaïek als wandbekleding

Mozaïek staat werkelijk schitterend in je badkamer. Een dergelijke wandbekleding badkamer vergt echter wel wat meer onderhoud door de vele voegen. Kies voor voegsel van hoge kwaliteit, die in vochtige ruimtes gebruikt kunnen worden. Mozaïek wordt gemaakt van stukjes steen, glas of marmer, maar voor wandbekleding badkamer wordt meestal geglazuurd keramiek gebruikt.

  • Je kunt een hele wand bekleden met mozaïek;
  • Of alleen wat accenten aanleggen, zoals een strook mozaïek;
  • Ook kan je enkele mozaïektegels verspreid plaatsen op de wand.

kunststof wandbekleding tegeltjeslook detail

Behang of verf als badkamer wandbekleding

Bij behang denk je misschien niet meteen aan wandbekleding voor in de badkamer. Maar waterafstotend behang, zoals vliesbehang, kan prima gebruikt worden voor muren die niet direct in contact komen met water. Met behang heb je oneindig veel mogelijkheden om de wand in je badkamer op een originele manier te bekleden. Durf te spelen met kleuren en patronen. Het resultaat is een unieke en stijlvolle uitstraling van je badkamer.

Hetzelfde geldt voor verf. Zorg ervoor dat je waterafstotende verf neemt en experimenteer met kleuren en kleuraccenten.

Voor wanden die direct in contact komen met water, zoals de douchecel, is behang en verf niet geschikt. Hier kun je het beste wandtegels als wandbekleding kiezen.

kunststof wandbekleding steenstrips

Steenstrips als wandbekleding

De in de jaren 70 zo populaire steenstrips zijn weer helemaal terug van weggeweest! Je ziet ze weer in de woonkamer, maar ook als wandbekleding badkamer. De steenstrips van nu zien eruit als rechthoekige of ronde of ovalen natuurstenen in grijstinten of zandkleuren. Het effect is een heel natuurlijke uitstraling en het geeft je zelfs een beetje een buitengevoel. Je waant je in een luxe spa of buiten in de natuur!

Ben jij ook geïnspireerd geraakt? Ga aan de slag en geef je badkamer de boost die zij verdient!

Kunststof wandbekleding tips

Handig!
Gebruik kunststof platen achter het fornuis in de keuken. Zo maak je met kunststof wandbekleding een gemakkelijk afneembare spatplaat! Vetvlekken zijn hier beter dan van ieder ander materiaal te verwijderen.

Ander ideetje!
Kunststof wandbekleding leent zich erg goed voor in de kinderkamer. De kunststof panelen zijn prima bestand tegen stiekem gekras met stiften of verf, of botsingen met speelgoed-autootjes. En evengoed kun je er ook hier met kunststof wandbekleding iets heel gezelligs van maken!

donkerkleurige wandbekleding in klassieke zitkamer

Exclusief bij Westwing

Enig idee waar prachtige kunststof wandbekleding kunt vinden? Nou, bij Westwing! Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan wandbekleding. In allerlei kleuren en materialen.

Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Daar wordt iedereen vrolijk van!

Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw kunststof wandbekleding is nog maar één klik bij je vandaan!