Kurk wandbekleding

Kurk wandbekleding

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKurk wandbekleding

De muren bij jou thuis zijn wit, met in sommige kamers een wand bekleed met een levendig behang. Je geeft om de inrichting en kiest voor een specifieke sfeer. Maar vanwege een druk gezinsleven is het niet altijd even gemakkelijk om alles netjes en in stijl te houden. De witte muren worden nogal eens beschadigd of stiekem beklad door de kleine. Je verlangt er ondertussen wel eens naar daar meer rust in te krijgen.

Dat kun je op een heel verrassende manier oplossen! Met wandbekleding van kurk ontstaat een natuurlijke rust, kan de muur tegen een stootje en ontstaat een hele nieuwe look.

Wat is kurk?

De kurk op de wijnfles, de onderzetters van kurk op de eettafel en het prikbord aan de muur, het zijn vanzelfsprekende producten. Maar waar komt kurk eigenlijk vandaan? Van de kurkeik in Zuid-Europa! Dat is een bijzondere boom die na 25 jaar kurk kan produceren. De schors van de kurkeik wordt om de 9 jaar verwerkt tot kurk. Ook wandkurk is dus puur natuur aan de muur!

Kurk als wandbekleding

Kenden we kurk van bepaalde accessoires en als bedekking van de vloer, het is ook een prachtig materiaal om te gebruiken als wandbekleding. Met al één muur bekleed met kurk creëer je een rustige, natuurlijke sfeer in de ruimte.

Er zijn genoeg verschillende dessins, kleuren en vormen om je favoriete wandbekleding te kunnen vinden.

Voordelen van een wandbekleding van kurk

Naast het feit dat kurk een ecologisch product is, direct gewonnen uit de natuur, heeft het voordelen die ideaal blijken te zijn voor in huis. Het is namelijk:

  • Isolerend: kurk laat geen lucht door
  • Geluiddempend
  • Waterafstotend
  • Anti-allergisch

Dat zijn nogal wat voordelen wanneer je een kurk wandbekleding gebruikt! Door deze eigenschappen is het ideaal voor in welke ruimte dan ook:

  • In de kinderkamer: de wandbekleding van kurk dempt hier het geluid en de muur wordt één groot prikbord om tekeningen aan op te hangen.
  • Wandbekleding van kurk kan zelfs in de badkamer, mocht je hier een warmere sfeer willen dan is het een geschikt, want vuil- en waterbestendig materiaal.
  • Misschien is wandbekleding van kurk wel het meest ideaal in de slaapkamer: zo kun je daar optimaal genieten van de stilte en een huismijtvrije zone.

Sfeer met wandbekleding van kurk

Welke ruimte je ook met wandkurk bekleed, kies je voor de meest originele soort als wandbekleding, dan waait de sfeer van de jaren zeventig, waarbij bruintinten de boventoon voerden, je tegemoet. Gebruik de wandbekleding van kurk als achtergrond voor een grote, groene palmplant en dat plaatje is compleet.

Met wandbekleding van kurk wordt het rustig vintage en zorgeloos genieten!