Kurkentrekker

Kurkentrekker

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKurkentrekker

Voor de kids erg fascinerend en willen er maar al te graag mee spelen; de kurkentrekker. Het op en neer bewegen van de flessenopener, zorgt ervoor dat de ‘armen’ ervan ook op en neer gaan en lijkt daardoor op een persoon. Er ging voor jou als kind vast ook een wereld open!

Dit is slechts een van de vele varianten. De kurkentrekker is natuurlijk niet voor kinderen om mee te spelen, maar om jouw fles champagne te ontkurken en te drinken op wat je te vieren hebt!

Variatie

De kurkentrekker is er in allerei varianten. In essentie is de kurkentrekker een simpel voorwerp, bestaande uit een ijzeren, gekronkelde prikker en een handvat. Tegenwoordig komt er een samenspel van allerlei materialen aan te pas, geheel afstappend van het doorsnee ontwerp. Van de kurkentrekker die op pure armkracht werkt tot aan de hydraulisch-aangedreven variant; de keuze is oneindig!

Elektrische variant

Een innovatieve toevoeging aan het assortiment is de elektrische kurkentrekker. Qua ontwerp is deze kurkentrekker compleet anders dan wat je gewend bent! De elektrische kurkentrekker is vaak een langwerpige koker in een mooie, strakke, aluminium of hoogglanzen behuizing. Deze plaats je als het ware om de hals van de fles. Je drukt op een knopje en de elektrische kurkentrekker doet al het werk. Het gemak dient de mens!

Design accessoire

Er is ook de design kurkentrekker, die vooral ontworpen is om te dienen als eyecatcher in huis. De design kurkentrekker kan variëren van een ontwerp met een abstract lijnenspel tot aan strakke, moderne vormen. Als je deze niet gebruikt, misstaat het absoluut niet als pronkstuk in een hoogglanzen of aluminium vitrinekast. Een andere, ongebruikelijke maar wel erg creatieve plek om jouw design kurkentrekker neer te zetten, is tussen een set vazen van soortgelijk onderwerp. Creëer een opvallend hoekje in huis of op de salontafel, waar je een drietal zwarte of glazen vazen hebt staan. Zet de kurkentrekker tussen deze vazen en maak indruk op jouw gasten!

De mogelijkheden voor het gebruik van een kurkentrekker zijn oneindig. Eén ding is zeker; in ieder huishouden hoort er minstens één  te vinden zijn. Als je wat te vieren hebt heb je de champagne koud liggen, klaar om ontkurkt te worden, maar ook als woonaccessoire komt de kurkentrekker op allerlei manieren tot zijn recht!