Ladekast zwart

Ladekast zwart

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLadekast zwart

Bij een witte muur is het niet altijd even makkelijk om leuke accessoires te vinden. Een klok heb je wellicht al elders in huis hangen, een schilderij is vaak duur en moet net bij je smaak passen en van lampen heb je er vaak ook al genoeg. Met een ladekast van zwart hout, heb je een meubel dat de saaie uitstraling van de muur kan breken. Het contrast tussen een zwarte ladekast en het wit van de muur geeft een speels effect.

Op verschillende plekken in huis kun je gebruikmaken van een ladekast. Zwart is gemakkelijk te combineren, maar naast het feit dat een ladekast van zwart hout meer sfeer in huis brengt, kun je de lades gebruiken voor het opbergen van tijdschriften, speelgoed en andere spullen. Waar in huis kun jij wat extra opbergruimte van deze laden goed gebruiken? Lees snel verder hoe je een ladekast zwart op een speelse manier in je interieur kunt verwerken.

DIY: een minituintje in huis

Waarom zou je bloemen alleen in je tuin laten groeien? Maak een leuk minituintje voor op de ladekast. Zwart is hier bovendien een goede ondergrondkleur voor. Het natuurlijke van de minituin sluit daarnaast goed aan op het landelijke van het hout, waarvan de ladekast gemaakt wordt. Het enige wat je nodig hebt, is een dienblad of grote schaal, wat aarde en een paar plantjes. Zorg dat de plantjes niet te groot zijn om ze te kunnen poten.

  1. Vul het dienblad of de schaal met aarde, waar je de plantjes straks in gaat zetten. Zorg dat de aarde niet over de rand van de schaal heen komt.
  2. Poot nu de plantjes in de aarde, zonder dat de wortels boven de aarde zichtbaar blijven.
  3. Voeg tot slot wat kiezelsteentjes of schelpen aan de schaal toe, om het zwarte van de aarde enigszins te bedekken. Ook materialen als zand of houtsnippers kunnen hierbij helpen.

Overal plek voor een ladekast zwart

Een ladekast van zwart hout is vrijwel overal in huis te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer, waar je de tv op de ladekast kunt zetten. Zorg ervoor dat de diepte en breedte van de ladekast niet te groot zijn. Dit kan een benauwend effect geven en de kamer kleiner maken. Ook is bij zo’n ladekast zwart vaak erg nadrukkelijk aanwezig, wat je vanzelfsprekend wilt voorkomen in een licht interieur.

Ook op een slaapkamer of in bijvoorbeeld de keuken, kan een ladekast goed tot z’n recht komen. Berg hier bijvoorbeeld je kleding, handdoeken of kookgerei in op!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.