Lage bank

Lage bank

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLage bank

Wanneer je gaat kijken voor een nieuwe bank, neem je toch altijd even de verschillende opties door. Ga je voor een 3-zits bank of een hoekbank? Welke bekleding en welk model kies je? Ga je voor de kleur rood, zwart of bruin? Dan moet je nog je keuze maken tussen een hoge of een lage bank.

Een hoge of lage bank kan net dat ene verschil maken wanneer je een bepaalde interieurstijl in je huis door wilt trekken. Wil je bepaalde woonaccessoires goed naar voren laten komen? Een lage bank en/of stoel blijft dan net wat meer op de achtergrond en helpt hierbij. Een lage bank heeft nog meer voordelen...

Veiligheid

Een lage bank is bijvoorbeeld ook erg geschikt wanneer je kleine kinderen hebt. Er komt op een gegeven moment de tijd dat ze overal graag op klimmen en erbij willen zitten. Zo’n lage bank maakt het dan niet alleen makkelijk voor ze om op te klimmen, maar maakt het ook een stuk veiliger wanneer ze er eenmaal op zitten en er weer af willen. Mochten ze vallen bij een poging om erop of eraf te klimmen, dan vallen ze in ieder geval niet van grote hoogte.

Een lage bank is voor loungen

Door te kiezen voor meubelen die laag bij de grond staan creëer je ook optisch meer hoogte in je kamer, en dit laat de kamer al snel groter lijken. Vooral in een kleine ruimte is een lage bank erg geschikt. De volgende keuze die je maakt is wat voor soort bekleding je het liefst op je lage bank terugziet. Ook dit is van invloed op de look & feel van je interieur:

  • Geweven stof
  • Leren bekleding
  • Kunstleren bekleding

Een lage bank is ook erg geschikt voor een loungeset. Een loungebank is bedoeld om lekker onderuitgezakt te kunnen zitten tot je bijna op je rug ligt. Zorg dan ook voor een stel zachte kussens. Wanneer je dan een lage bank hebt, kun je jouw benen ook makkelijk uitstrekken en op de grond laten rusten terwijl je onderuitgezakt zit.

Voor de echte doe-het-zelver is er natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om zelf een stukje van de poten af te zagen wanneer je liever een lage bank hebt. Zorg er dan wel voor dat je overal evenveel afhaalt, zodat je geen wiebelende bank krijgt.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen