Lage kast

Lage kast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLage kast

Wie heeft ze niet in huis, van die kale witte muren, waar geen woonaccessoire bij lijkt te passen. Dit kan in de woonkamer zijn, maar bijvoorbeeld ook in de slaap- of badkamer. Een lage kast kan de oplossing bieden! Met een lage kast kun je de saaie uitstraling van een muur opvrolijken. Helemaal als je een lage kast combineert met verschillende accessoires. Waar in huis kun jij een extra lage kast nog goed gebruiken?

Een lage kast past in vrijwel iedere kamer. Je hebt immers nooit genoeg kasten in huis! Zet de lage kast bijvoorbeeld in de woonkamer met je tv erop, in de slaapkamer, als boekenkast in je werkkamer of als badkamerkast in de badkamer. Door de kleine maat van deze kasten, zijn lage kasten vaak niet nadrukkelijk aanwezig. Lees snel verder hoe je een lage kast in je interieur kunt gebruiken.

Een lage kast op de grond of aan de muur

Het voordeel van een lage kast is dat deze kasten vaak niet heel zwaar zijn. Dit maakt het, in combinatie met de beperkte breedte en diepte van deze kasten, mogelijk om een lage kast aan de muur te hangen. Hang een dergelijke kast bijvoorbeeld in de badkamer, om je handdoeken, sopjes en washandjes in kwijt te kunnen. Ook in de slaapkamer kan een hangende kast fraai staan, om je boeken of kleding in op te bergen.

Een lage kast heeft vaak lades of planken achter houten of glazen deurtjes. Heb je een kast met glas, dan is het fraai om de kast als een soort vitrine te gebruiken. Achter het glas kun je verschillende accessoires zetten, of bijvoorbeeld je muziekcollectie op kleur sorteren. Dit geeft gegarandeerd een speels effect aan de kast.

DIY: meer sfeer met bloemen in huis

Wie zegt dat bloemen in de tuin thuishoren? Je kunt plantjes ook prima in huis gebruiken als accessoire op een lage kast. Zeker een houten lage kast heeft een natuurlijke en moderne uitstraling, kleine plantjes kunnen die uitstraling alleen maar versterken. Er zijn verschillende manieren om plantjes als accessoire aan een kast toe te voegen. We geven je graag een aantal handige interieurtips om dit zelf te verwezenlijken.

  • Zet kleine plantjes in vrolijk gekleurde bloempotjes;
  • Maak een schaal, waar je de plantjes in aarde poot;
  • Kies voor cactussen, die je in zand op een dienblad zet.

Naast bloemen, staan ook zilveren en gouden accessoires vaak erg mooi op een houten kast. Heb je een open kast? Zet de accessoires dan in de open blokken om je muur op te vrolijken.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.