Lampensnoer

Lampensnoer

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLampensnoer

Over de inrichting van je huis ben je best tevreden. Je bent prima gesetteld, alles staat op zijn plek. Maar gevoelig als je bent voor prachtige plaatjes die je in winkels, bij vrienden of in een magazine tegenkomt, heb ook jij zin om af en toe iets nieuws te proberen. Zonder al te veel toestanden, wil je net even een andere look aan de ruimte geven. Maar hoe?

Speel met de verlichting in huis! Lampen zijn essentieel en de finishing touch op de stijl van je interieur. Zonder veel verandering in je huidige lichtenplan, kun je met een lampensnoer een hele leuke, verrassende look aan welke ruimte dan ook geven!

LAMPENSNOER: MEER DAN EEN ONDERDEEL VAN DE LAMP

Lijkt een lampensnoer voor alle soorten lampen alleen een functioneel onderdeel? Niets is minder waar: het soort lampensnoer bepaalt de look van de lamp en de uitstraling aan de ruimte.

Naast de standaard witte of zwarte kunstof lampensnoer, kun je verandering aan een lamp brengen door te kiezen voor:

  • Een gedraaide lampensnoer: dat zijn twee in elkaar gekringelde snoeren die samen een volledige snoer vormen.
  • Een snoer in een jasje: snoeren die meestal zijn voorzien van een textiel cover.
  • Kunststof snoeren in allerlei kleuren: kies je favoriet!

DIY MET EEN LAMPENSNOER

Met een lampensnoer kun je bestaande lampen in huis vernieuwen, of een geheel eigen lamp maken.

  • Vooral het snoer van een hanglamp kun je eenvoudig een nieuwe look geven door er zelf een cover omheen te haken of breien. Bedenk welke stijl het moet worden en bepaal aan de hand daarvan de kleur en het soort wol. Met glitterend zilver of goud geef je de ruimte een glamorous knipoog. Kies je voor een naturel touwachtige wolsoort, dan kies je voor vintage met een Scandic touch!
  • Maak zelf een hele trendy lamp! Koop een lampensnoer, fitting, afdekkapje en peertje en ga aan de slag. Ook hier bepaal je met de kleur en materiaal van alle onderdelen de stijl van de lamp:

Trendy industrial: met een zwart afdekkapje, zwarte lampensnoer met textiel cover en een koperkleurige fitting creeer je een simpele, maar bijzondere lamp. Laat het snoer vanuit het lichtpunt losjes langs het plafond lopen, om het met een peertje naar eigen keuze nonchalant in een hoek te laten schijnen.

Modern, strak en vrolijk: houd alle onderdelen die een lamp moeten vormen in één kleur. Een opvallend roze, groen of oranje is heel verfrissend! Kies voor wit of zwart voor een minimalistisch moderne sfeer.

Verras jezelf en je huis met een nieuwe lampensnoer en je zelf gemaakt lamp!