Landelijk bureau

Landelijk bureau

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLandelijk bureau

Modern landelijk wonen is de laatste trend op het gebied van interieur. Het betekent eenvoud. De rust van het platteland in de stad vinden. Het is dan ook niet verrassend dat de moderne, landelijke inrichting draait om veel houten meubels, natuurlijke materialen en zachte plaids. Een meubelstuk dat hier onberispelijk bij hoort, is een landelijk bureau. Landelijk interieur is dé trend van nu!

Een landelijk interieur betekent simpliciteit, maar ook robuustheid. Bijvoorbeeld een authentiek landelijk bureau met een aantal bijzondere accessoires. Deze stijl is ideaal voor stellen die totaal verschillende ideeën hebben over een mooi interieur. Combineer jullie stijlen aan de hand van de onderstaande tips.

Terug naar eenvoud en rust

Natuurlijke materialen als wol en touw zijn een must-have voor dit type. De wand boven een landelijk bureau kun je volhangen met glazen bollen met touw waar je een plantje in kunt doen. Zo combineer je het donkere hout met romantische invloeden. Het is niet de bedoeling om veel accessoires te hebben als je landelijk woont. De inrichting is strak en sober, gecombineerd met warme kleuren. De kleur van de vloer en landelijk bureau moet aansluiten op de keuze van je basiskleur.

landelijk bureau moderne variant strakke lijnen hout witte lamp

Wit of zwart zijn ideale basiskleuren voor je interieur. Wanneer je werk- of woonkamer is ingericht naar jouw smaak en je landelijk bureau daar perfect bij past, is het tijd om te kijken naar de accessoires. Denk aan een stoere kussens, grote kaarsen of een oude bel. Houd het eenvoudig, anders verlies je het karakteristieke design van een landelijk interieur. Een groot pluspunt aan een landelijk interieur is dat het geen dure stijl is! Dit komt ook doordat de stijl allerlei meubels kan hebben.

3 tips voor een landelijk bureau

Een landelijk interieur maak je country door een gewei op te hangen. Ideaal als versiering boven een authentiek landelijk bureau. Het geeft de inrichting een doorleefde sfeer. Als je geen genoeg kunt krijgen van geweien, dan is het mooi om een aantal naast elkaar op te hangen!

  • Stoffen bij een landelijk bureau. De meest gebruikte stoffen zijn leder, grof geweven stoffen en linnen stoffen. Drapeer een mohair deken over de stoel voor een landelijke look.
  • Landelijke patronen. Voor een robuust, landelijk bureau is het mooi om de rest wat frisser te houden. Patronen die thuishoren hierbij zijn bloemenpatronen, ruiten of strepen.
  • De beste landelijke vloer. Mocht je niet veel ruimte hebben in je interieur, is een hoekbureau de ideale oplossing. Op de vloer bij deze inrichting hoort een parket.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.