Landelijke banken

Landelijke banken

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLandelijke banken

Wie een beetje nostalgisch is aangelegd, kan niet zonder een paar ouderwetse pronkstukken in de woning. Waar tegenwoordig alles draait om een moderne look, zijn er een paar oudere spullen die de show stelen. Landelijke banken doen vaak denken aan vroegere tijden, maar deze klassieke modellen hebben doorgaans een moderne twist. Zo kun je ze in zowel moderne als klassieke woningen kwijt. Landelijke banken hebben hun eigen karakter en toveren de woning om tot een plaatje.

Landelijke banken kenmerken zich door kleuren uit de natuur. Denk aan bruintinten, taupe, beige en allerlei grijstinten. Het is als het ware een aarde-interieur, waarbij de natuur voor zichzelf spreekt. Een landelijke bank wordt nog knusser wanneer je kiest voor natuurlijke materialen, zoals leer. Een leren bankstel gaat leven en zorgt voor een ultiem aards gevoel.

Lekker comfy die landelijke banken

Op het platteland zijn landelijke meubels niet meer dan normaal. De natuur komt zo tot leven in je woning. Vaak zijn landelijke meubels, zoals een bank in landelijke stijl, het pronkstuk in huis. Je tovert de zithoek meteen om tot een comfortabele omgeving, waarin mensen zich meteen thuis voelen. Je wilt haast niet meer van de bank af komen!

Landelijke bankstellen bieden een sfeervolle en gezellige plek waar je kunt ontspannen na een dag hard werken. Een echte boerensfeer wordt gecreëerd door landelijke banken te combineren met houten accessoires, veel kaarsen in aardetinten en robuuste materialen.

Een landelijk plaatje

Landelijke banken heb je in alle soorten en maten. Zo kun je gaan voor een hoekbank wanneer de kamer niet zo groot is, maar ook losse fauteuils doen het goed, wanneer je deze met twee stuks bij elkaar zet. Met de volgende DIY tover jij landelijke banken om tot een levendig geheel.

  • Om de landelijke sfeer compleet te maken, kun je fleurige kussentjes in de hoeken van je landelijke banken leggen. Met name op hoekbanken is het leuk om met geweven patronen te werken, evenals zelf gebreide kussenhoezen die warmte uitstralen.
  • De landelijke stijl is knus, warm en gezellig. Breid dit uit met harige accessoires, zoals bruine bontplaids en imitatiebont details rond kaarsen.
  • Is landelijk jouw stijl, dan wordt het tijd om ook de rest van je woning eens flink aan te pakken. Landelijke tafels en stoelen mixen goed met een landelijke keuken. Een landelijke slaapkamer zorgt ervoor dat je altijd heerlijk in slaap valt.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.