Landelijke fauteuil

Landelijke fauteuil

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLandelijke fauteuil

Je bent de afgelopen tijd bezig geweest met het opnieuw decoreren van de huiskamer in een landelijke woonstijl. De keus is gevallen op een prachtige hoekbank voor in de zithoek. Er blijft alleen net zo’n hoek over die eigenlijk wat opvulling nodig heeft. Ideaal om daar een mooie landelijke fauteuil weg te zetten die prachtig combineert met je andere meubelen. Fauteuils in een landelijk interieur zijn als een vaas met bloemen, het hoort bij elkaar.

Ook wel eens lekker wanneer je echt even je eigen hoekje nodig hebt. Daarnaast is zo’n landelijke fauteuil ook makkelijk verplaatsbaar wanneer je bijvoorbeeld een keer lekker bij het raam of ergens anders in je huis wil zitten. Benieuwd hoe je een landelijke fauteuil weg kunt zetten in jouw interieur? Je leest het hier.

De perfecte stijl voor een fauteuil: landelijk

Een landelijk interieur is steeds populairder. Juist in stadswoningen is het een stijl die steeds vaker wordt weggezet. Dat is ook niet raar wanneer je bedenkt dat je een rustige omgeving in een al drukke stad creëert. Het kenmerkt zich vooral door enigszins rustige en naturel kleuren die goed passen binnen in landelijk interieur en zich goed laten combineren met houtaccenten en andere natuurlijke materialen. Dit kan zowel een landelijk interieur zijn dat neigt richting het klassieke, maar ook dat juist meer naar het moderne neigt.

Een landelijke fauteuil in een klassiek landelijk interieur

Een klassiek landelijk interieur doet zich tegoed aan rustige kleuren, maar werkt over het algemeen met wat meer decoratieve details, zoals een landelijke fauteuil met gecapitonneerde bekleding. Landelijke fauteuils in klassieke context komen ook vaker in de vorm van een oorfauteuil voor. Deze oorfauteuils hebben een statige uitstraling en vallen hierdoor goed op in een klassiek landelijk interieur.

Een landelijke fauteuil in een modern landelijk interieur

Het landelijk moderne interieur kenmerkt zich net als het klassiek landelijk interieur door het gebruik van lichte tinten en natuurlijke materialen. Waar klassiek landelijk naar een wat meer romantische woonstijl neigt, gaat het bij landelijk modern juist om eenvoud.

Materialen die in hun eenvoud tot hun recht komen en rust en warmte uitstralen. Denk bijvoorbeeld aan robuust houten meubels en een grote landelijke fauteuil zonder teveel poespas. Dit geldt ook voor banken. Een landelijke fauteuil is trouwens ook prima geschikt voor andere ruimtes in jouw huis:

  • Babykamer: lees je kleine lekker voor vanuit een relaxte stoel. Ook wel fijn wanneer je moet wachten tot je kindje in slaap valt.
  • Slaapkamer: niet alleen leuk voor de sier, maar ook handig wanneer je kleren klaar wilt leggen voor de volgende dag.
  • Werkkamer: soms is het wel lekker om je bureaustoel even in te wisselen voor een lekker zittende, landelijke fauteuil.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen