Landelijke kapstok

Landelijke kapstok

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLandelijke kapstok

Wat zou je zonder een kapstok moeten? Het is een onmisbaar onderdeel van de hal of kamer, maar er wordt vaak weinig aandacht aan besteed. Is het niet jammer dat je zoveel moeite doet om een bepaalde sfeer te creëren en vervolgens voor een simpele kapstok zonder enige uitstraling kiest? Met een landelijke kapstok los je dat probleem op.

Met een landelijke kapstok hangen jouw jassen voortaan stijlvol in de hal. Of in de woonkamer, want zo’n prachtige, landelijke kapstok moet gezien worden. Liever een landelijke wandkapstok of toch een ruime staande variant? Het kan allemaal, want de landelijke kapstok wordt gezien als één van de meest veelzijdige woonaccessoires. En gezien wordt hij, want zo’n stijlvol exemplaar zal hoe dan ook welkome complimenten gaan ontvangen.

Stijlvolle landelijke kapstokken

Omdat de kapstok landelijke stijl zo in het oog springt en zoveel sfeer uitstraalt, wordt hij door sommigen tot de brocante gerekend. Anderen vinden dit soort kapstokken juist weer erg modern, omdat ze met een likje witte verf vrij hedendaags kunnen ogen.

Door deze onderlinge verschillen vind je een landelijke kapstok in de meest uiteenlopende woningen terug. Maar ook binnen die woningen is het soms nog even zoeken naar de desbetreffende kapstok, want door de prachtige uitstraling besluiten velen de landelijke kapstok in de woonkamer of zelfs in de keuken te zetten of hangen. Zo wordt de kapstok een totaal geïntegreerd onderdeel van de inrichting.

Kapstok landelijke stijl van hout?

Hoewel de meeste mensen verwachten dat een landelijke kapstok altijd van hout is, hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Er bestaan wel degelijk veel varianten die van hout zijn, maar ook kapstokken van rvs kunnen erg landelijk overkomen.

Soms worden de materialen op een specifieke manier bewerkt, terwijl in andere gevallen een likje verf al een hoop verandert. Het is natuurlijk maar net wat bij je interieur past.

Op de grond of aan de wand

Komt er binnenkort een landelijke kapstok bij jou staan of hangen? Het kan allemaal! Een wandkapstok kan landelijk en een staande even goed!

De staande variant ligt vaak in het verlengde van de wandversie, waardoor ze allemaal uit dezelfde familie lijken te komen. Bij een wandkapstok is boven de haken vaak nog plaats voor allerlei spullen, soms op een hoedenplank, of in manden.

De staande kapstok heeft vaak ook nog wat lagere opbergruimte te bieden. Daar kunnen bijvoorbeeld prima schoenen in worden opgeborgen. Het ligt er dus maar net aan waar jij je op wilt focussen:

  • Het creëren van ruimte.
  • Het besparen van ruimte.
  • Een sfeervolle uitstraling.
  • Een combinatie van al deze elementen.

De landelijke kapstok is daardoor echt voor iedereen!

Op zoek naar een landelijke kapstok? Neem dan een kijkje in de webshop van Westwing. Hier vind je een super gevarieerd aanbod accessoires en meubels. Veel verschillende stijlen en trends. In het online magazine kun je veel inspiratie opdoen om met jouw landelijke kapstok aan de slag te gaan. Hier vind je tips, DIY ideeën en kun je binnen kijken bij interieur experts en stylisten.