Landelijke klok

Landelijke klok

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLandelijke klok

Vrijwel ieder huishouden heeft er minstens één in huis: een klok. Dit kan een wekkerradio, klokje op de oven, pendule, koekoeksklok of zelfs een landelijke klok zijn. In Nederland zijn we nou eenmaal erg bezig met tijd, en we lijken er altijd een tekort aan te hebben. Voor je het weet is de dag alweer om.

Hoe moeten we anders weten hoe laat we op moeten staan, werk begint, het eten klaar staat, je kappersafspraak is en hoe laat je afspraakje langs komt? Je zou zomaar de liefde van je leven mis kunnen lopen. Naast dat een klok dus erg nuttig is, hoeft hij zeker niet onder te doen aan je interieur. Een landelijke klok is bijvoorbeeld ook prachtige decoratie voor in je huis. Lees hier meer over de landelijke klok.

Eeuwenoud of splinternieuw

Landelijke klokken hebben in de meeste gevallen een doorleefde uitstraling. Het hout of metaal waaruit de klok bestaat, is op een dusdanige manier bewerkt zodat het eruitziet alsof hij al eeuwen meegaat, terwijl dit soort klokken vaak gewoon splinternieuw zijn. De oude look is wat de klok landelijk maakt. Wat betreft het kloklezen, heb je meestal de keuze tussen gewone cijfers, romeinse cijfers of andere vormen ter aanduiding van de tijd. Voor kinderen is een landelijke klok met cijfers vaak het makkelijkst om te lezen.

De ene landelijke klok is de andere niet

Natuurlijk heb je meerdere plekken in huis waar je een klok weg zou kunnen hangen of neer zou kunnen zetten. Wanneer je een idee hebt, kun je onder andere kiezen uit de volgende soorten klokken die landelijk ogen:

  • Wandklok: deze landelijke klok hang je plat tegen de muur. Erg mooi om een grote wandklok te kiezen als je een flink stuk muur hebt.
  • Stationsklok: deze landelijke klok bevestig je aan de muur door middel van een beugel. Vaak heb je zowel aan voor- en achterzijde de tijd.
  • Tafelklok: deze landelijke klok kun je in principe op ieder vlak oppervlak neerzetten. Een bijzettafeltje, een schouw, een salontafel en ga zo maar door.

Zo’n decoratieve landelijke klok is ook tof om te combineren met andere landelijke woonaccessoires zoals rieten of eikenhouten woonaccessoires. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een paar landelijke fotolijstjes bij aan de muur te hangen, of een kandelaar naast je landelijke tafelklok.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.