Delen

We leven in een samenleving waar alles zo snel mogelijk moet gaan. Vraag mensen hoe het met ze gaat en ze antwoorden “Lekker druk he”. Haast heeft zich genesteld in onze maatschappij en is niet van plan ons voorlopig te verlaten. Wil jij toch ontsnappen aan de alledaagse drukte en haast om je heen? Dan is een landelijke slaapkamer misschien iets voor jou.

Een landelijke slaapkamer straalt rust en openheid uit. Bij het betreden van je slaapkamer absorbeer je de ontspannen sfeer meteen waardoor je heerlijk kunt genieten van een diepe nachtrust. En wat dacht je van het wakker worden? Je opent je ogen en wordt meteen geconfronteerd met de heerlijke open uitstraling van je landelijke slaapkamer. Er zijn slechtere gewoontes om je dag te beginnen!

Helemaal thuis in een landelijke slaapkamer

taupe dekbedovertrek in landelijke slaapkamer

Hoe kleed ik mijn landelijke slaapkamer aan?

Een landelijke slaapkamer is heel eenvoudig zelf te maken en past in veel woonstijlen: Met slechts een paar relatief simpele stappen kun jij jouw slaapkamer al een landelijk tintje geven.

De basis voor je slaapkamer in landelijke stijl is hout. Hout draagt in combinatie met bijvoorbeeld linnen, grof geweven stoffen en gebreide kleine meubelen bij aan een prachtige landelijke slaapkamer stijl. Onbewerkt, ruw en grove stukken hout kunnen geplaatst worden in de badkamer om de landelijke stijl te optimaliseren.

landelijke slaapkamer met fauteuil en platenspeler

Natuurlijke materialen staan centraal

In een landelijke inrichting staan natuurlijke materialen centraal, en dat begint bij het begin: kies voor de vloer van je landelijke slaapkamer dan ook voor hout, onbehandeld of in een natuurlijke kleur geverfd. Als alternatief kun je ook natuurstenen tegels gaan. Vind je dat te prijzig, dan kun je ook voor een wat donkerdere of lichtere kleur laminaat met een landelijke uitstraling kiezen. Elk van deze vloeren valt lekker warm aan te kleden met een wit of lichtkleurig tapijt.

Nu de basis is gelegd, wordt het tijd om de rest van je slaapkamer in te vullen. Een mooi landelijk bed, voorzien van bijpassende houten nachtkastjes is een goed begin. Plaats bijvoorbeeld een wit matras in het houten bed en je krijgt meteen een leuke landelijke stijl. Maar welke kleuren gebruik je voor je landelijke slaapkamer? De meestvoorkomende kleuren zijn wit en beige. Ga je voor wit, kies dan voor roomwit, dat een veel warmere uitstraling heeft dan spierwit. Verder worden vaak ook bruin, taupe en zand als basiskleuren gebruikt. Deze kleuren kun je combineren met andere kleuren naar keuze, zolang de kleuren niet te fel zijn en een natuurlijke uitstraling behouden.

landelijke slaapkamer met paars hemelbed

Tips voor het inrichten van je landelijke slaapkamer

Het inrichten van je slaapkamer blijft altijd een grote klus. Hieronder volgen enkele tips die je het inrichten van je slaapkamer vergemakkelijken.

  • Plaats eens grijsblauwe accessoires in je landelijke slaapkamer. Deze kleur komt goed tot zijn recht tegen een bruine of zandkleurige achtergrond.
  • Om je bed een echte landelijke uitstraling te geven, kies voor een bed met houten of eventueel stalen frame. Lijkt een antiek je bed je ongemakkelijk slapen, je kunt er altijd je comfortabelste moderne matras op leggen. Je kunt echter elk bed een landelijke uitstraling geven door een houten kopschot aan het hoofd van het bed tegen de muur te zetten.

landelijke slaapkamer met roze sprei op bed

  • Hou de aankleding van je bed rustig en ga voor kalme dekbedovertrekken zonder wilde motiefjes. Kies in plaats daarvan voor effen of eventueel gestreepte of geruite lakens in rustige kleuren als wit, blauw of lichtbruin.
  • Zorg dat er een kastje tegen het voeteinde van je landelijk bed staat, met daarop een aantal leuke bloemetjes of plantjes. Wakker worden is nog nooit zo lekker geweest!
  • Een mooie, grote kast kan je slaapkamer een geheel nieuwe look geven. Voor een landelijke slaapkamer stijl is het mooi om een grove houten kast tegen je slaapkamerwand te plaatsen.
  • Landelijk staat voor groot en robuust. Groot en veel is dan ook belangrijk. Grote kasten, grote spiegels en grote ramen maken een landelijke slaapkamer compleet.

landelijke slaapkmer met lits jumeaux bed

Landelijk: in elke woonstijl

Bij een landelijke woonstijl denk je vaak direct aan brocante of vintage meubels en verdere inrichting. Dat zijn weliswaar de meest voorkomende varianten, maar wanneer je graag een rustgevend interieur wilt hebben, hoef je je niet tot die stijlen te beperken. Ook een modern of scandi inrichting leent zich prima voor een landelijke slaapkamer. Laat in dat geval de oudere of ouder uitziende meubels achterwege, maar ga wel voor de natuurlijke kleuren en materialen. Hiermee maak je ook van jouw moderne interieur het warme, rustgevende plekje dat je na een drukke dag zoekt.

modernere landelijke slaapkamer met bloemetjesdekbedovertrek

Ook kun je met een landelijke slaapkamer kiezen voor donkerdere tinten in plaats van lichte kleuren. Meer aardkleurige tinten kunnen je landelijke slaapkamer ook goed laten uitkomen, b.v. donkerkleurige vloeren of muren. Houd wel een paar elementen, b.v. het plafond lichtkleurig om het open karakter van de landelijke slaapkamer te bewaren.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.

De sales begint vandaag

Aankomende sales