Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLandelijke stijl

Leven als op het land – dat willen best veel mensen, maar dat betekent niet dat deze mensen op het platteland gaan wonen en hun leven in een rustige en vredige omgeving door gaan brengen. Velen kiezen ervoor om in een grote, drukke stad te leven waar de rust alleen tussen vier muren te vinden is. Vanwege de anonimiteit van de grote stad moet het thuis echt gezellig zijn. En hier komt de landelijke stijl om de hoek kijken!

De landelijke stijl zorgt voor gezelligheid en een heerlijk comfortabel huis, gecombineerd met elementen die terug kunnen worden gevonden in een prachtig landhuis. Er hangt bij de landelijke stijl een sfeer die u beleven wilt en waar u graag zou willen wonen.

Landelijke stijl – de landhuis uitstraling

De landelijke stijl, die ook wel landhuisstijl genoemd wordt, geniet een grote populariteit, omdat er met deze stijl in vele richtingen gegaan kan worden en het dus nooit saai is. Velen denken dat de landelijke stijl erg ouderwets is, maar dat kan niet zo gemakkelijk gezegd worden, omdat juist met de landelijk stijl moderne accenten heel goed en stijlvol gecombineerd worden kunnen.

Keukenkasten met paneeldeuren, keramische potten, home decoratie met bloemmotieven, gebogen poten van tafels en stoelen en banken die bedekt zijn met witte of pastelkleurige kussenovertrekken, zijn allemaal typische items voor een landelijk interieur en de landelijke stijl.

Accessoires volgens de landelijke stijl

Een huis wordt zoals het hoort te zijn als de accessoires passen bij de meubels en in lijn zijn met het totale interieur. Maar welke woonaccessoires kunnen goed gecombineerd worden met de landelijke stijl? Bedenk dan eerste welke richting, welke nuance van de landelijke stijl, jouw voorkeur heeft.

Hou je meer van modern? Dus een moderne landelijke stijl? Of toch liever een gezellige en klassieke landelijke stijl? De basiselementen en de meeste meubels zijn heel vergelijkbaar bij deze twee richtingen, dat is waarom het belangrijk is op het detail, op de decoratie van deze twee richtingen te letten.

  • Traditioneel: Een kist gemaakt van massief hout of een rieten mand staan geweldig naast de bank of het bed, omdat deze de gezelligheid en het huiselijke gevoel van de landelijke stijl benadrukken. Bloemmotieven op de kussens kan een vleugje romantiek toevoegen. In combinatie met individuele, emaillen accessoires is de hele sfeer traditioneel, maar minder truttig!
  • Modern: Om de landelijke stijl er iets moderner uit te laten zien moeten er andere decoratieve items worden gebruikt. Moderne vazen of kaarsenhouders met rechtlijnige vormen en een moderne glans passen perfect bij het totale beeld van de zogenaamde nieuwe landelijke stijl.

Lees je nu voor het eerst over de landelijke stijl? Lees dan vooral even verder!

De nieuwe landelijke stijl

De nieuwe landelijke stijl is anders dan de traditionele landelijke stijl, omdat de vormen redelijk eenvoudig zijn en er ook vele moderne elementen terug te vinden zijn. Maar ook hier worden de oorspronkelijke landelijke items zoals de paneeldeuren, hout, leer en andere natuurlijke materialen, witte meubels, gezellige accessoires en pasteltinten gebruikt.

De landelijke stijl krijgt deze nieuwe look door:

  • Veel subtielere vormen
  • De combinatie met moderne tinten en accessoires

Bijvoorbeeld:

De keuken beschikt over moderne handgrepen aan de voorzijde, boven de tafel hangt een industrielamp, op de schoorsteenmantel staan glanzend zilveren kandelaars en aan de rustieke tafel staan minimalistische stoelen.

Landhaus-StilHoe prachtig de nieuwe landelijke stijl ook is: Zorg er niettemin voor dat de nieuwe en moderne elementen niet de ruimte overnemen en de gezelligheid doen verdwijnen! Elegant, speels en toch veelzijdig – dat zijn de kenmerken van de nieuwe landelijke stijl!

Dus als je een beetje het idyllische landleven in je huis wilt halen, maar je vindt de inrichting een beetje te ouderwets en romantisch, dan is de nieuwe landelijk stijl ideaal!

Goede combinatie!

De landelijke stijl voor je interieur is ook heel goed met andere interieurstijlen te combineren – enkele vintage stukken of zelfs shabby chic meubels passen heel goed bij de landelijke stijl. Zet een vintage tafellamp op een bijzettafel of een shabby chic dressoir is ook een prachtig element in de hal of in de woonkamer!

Laat je verder inspireren door Westwing. In deze online webshop vind je alle landelijke accessoires en meubels die je nodig hebt om tot jouw favoriete landelijke stijl te komen. Ontvang dagelijks exclusieve aanbiedingen en doe ontzettend veel ideeën op waarmee je van jouw huis een uniek huis kan maken. In Westwings online magazine kun je binnen kijken bij styling experts en aan de slag gaan met allerlei Do It Yourself tips! Have fun at Westwing!