Landschap schilderijen

Landschap schilderijen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLandschap schilderijen

In elk interieur hoort minstens één schilderij te hangen. Alleen kan het een lastige opgave zijn welk schilderij je graag de muur ziet decoreren. Je moet verliefd worden op het schilderij en denken: dit prachtige schilderij past in mijn interieur!  

Voor je aan de zoektocht naar een mooi schilderij begint, moet je eerst weten welke schilderijen je graag in de huiskamer ziet hangen. Ben je gek op de natuur? Droom weg bij prachtige landschap schilderijen van zeezichten, gebergtes en weilanden. Een rustgevende decoratie voor aan de muur!

Geschiedenis landschap schilderijen

Wat zijn landschap schilderijen? 

Al eeuwenlang worden landschap schilderijen geschilderd. Pas in de 17e eeuw wordt de landschapschilderkunst pas echt populair. Nederlandse landschappen met typische groene weilanden met grijze wolken, grote VOC schepen op zee of steden in bepaalde seizoenen, zijn zeer bekende landschap schilderijen van Nederlandse schilders. De emotie van landschap schilderijen is te vinden in de vervorming en het toepassen van niet realistisch kleurgebruik.

Landschappen zijn op twee manieren geschilderd. Zo heb je schilderijen die tot in detail zijn geschilderd en landschap schilderijen waarbij alles abstracte vormen heeft gekregen. De abstracte landschap schilderijen is kunst van de laatste jaren. In de 17e eeuw was belangrijk om alles zo gedetailleerd mogelijk te schilderen!

Bekende kunstschilders

De bekende kunstschilders van landschap schilderijen zijn:

  • Jan van Goyen
  • Paulus Potter
  • Johannes Vermeer
  • Meindert Hobbema

Elk kunstschilder is met zijn specialiteiten bekend geworden bij het grote publiek. Zo schildert Paulus Potter landschappen met weiland en dieren op de voorgrond. Johannes Vermeer staat bekend om zijn landschap schilderijen van Nederlandse steden. De landschap schilderijen van jan van Goyen zijn echt kunstwerken van Nederlandse rivieren waar zeilboten centraal staan. Met de donkergrijze lucht wekt Jan van Goyen de indruk dat elk moment kan gaan onweren. Zo blijft de landschap schilderijen erg mysterieus!

Keuze landschap schilderij

Welk landschap schilderij past in jouw interieur? Elk beeld kan een hele andere emotie bij je oproepen. Een ondergaande zon in de zee geeft je een vrolijker gevoel dan een weiland met donkergrijze wolken.

Ga voor een gedetailleerd landschap schilderij met vrolijke kleuren of een abstract landschap met donkere kleuren. Elk landschap schilderij is een prachtige decoratie voor aan de muur!

 

Modern schilderij

Wil je een replica van een bekende kunstschilder dan wordt het schilderij vaak op canvas gedrukt. Een schilderij op een canvas krijgt een verrassende uitstraling en verandert een klassiek schilderij in een modern plaatje!

Wil je wat rust in huis? Ga voor prachtige landschap schilderijen voor aan de muur!