Lange smalle tafel

Lange smalle tafel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLange smalle tafel

Wil jij een multifunctionele tafel die niet meteen een hele ruimte in beslag neemt? Dan is een smalle tafel wellicht iets voor jou. Een smalle tafel is erg functioneel en komt in vrijwel elke woonruimte goed tot recht. Creëer meer diepte in je interieur met een lange smalle tafel. Je kunt deze tafel gebruiken als eettafel, als bar bij je keuken, als dressoir, maar ook als haltafel of leuke tafel voor in de slaapkamer. Een lange smalle tafel is dan ook voor ieder een meubelstuk dat wel ergens in huis van pas komt.

Gebruik je jouw lange smalle tafel niet meer als eettafel? Dan kun je hem leuk hergebruiken in de slaapkamer of ergens anders. Met een lange smalle tafel kun je in iedere kamer van het huis meer diepte creëren. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor jouw lange smalle tafel.

design lange smalle tafel met lamp

Maak met een smalle tafel optimaal van de ruimte gebruik

Een lange tafel geeft veel ruimte om leuke accessoires uit te stallen. Door de lengte van de tafel wordt de lengte van de kamer, waarin de lange smalle tafel staat, geaccentueerd. De breedte van smalle tafels heeft in verhouding tot de lengte een korte afmeting. Zo kunnen tafels van vijf meter lang al snel smal ogen doordat ze zo lang zijn. Een tafel van slechts één meter lang is bijvoorbeeld maximaal 40 centimeter breed om smal te ogen. Hoe dan ook, een smalle tafel geeft je interieur meer diepte, want door de smalle lengte legt het in je kamer een bepaald accentje.

De hoogte is ook bepalend voor de mate waarin jouw lange smalle tafel opvalt in je interieur. Zo vallen lage tafels minder op dan hoge, lange smalle tafels. Dit komt doordat het tafelblad van hogere tafels meer op ooghoogte is. Hoge, lange en smalle tafels zijn daardoor echte blikvangers in je interieur.

lange smalle tuintafel met broodmanden

Een smalle tafel kan bijvoorbeeld gebruikt worden als eettafel. Er is minder oppervlak voor het plaatsen van borden en pannen, maar je zit wel lekker dicht bij elkaar wat voor een gemoedelijke sfeer zorgt. In plaats van stoelen kan er een lage bank worden geplaatst, wat je een beetje het idee geeft alsof je in een restaurantje aan het dineren bent, en dat gewoon in je eigen woning!

houten lange smalle tafel in keuken

Lange smalle tafel als…

Een lange smalle tafel kun je in iedere kamer van je huis gebruiken.

  • Gebruik je lange smalle tafel als eettafel. Zo zit iedere eter vlak tegenover de eter aan de andere zijde. Lekker intiem.
  • Zet een antieke smalle tafel in de hal voor een directe sfeermaker als je thuiskomt. Plaats er leuke lantaarns op om de warme sfeer te benadrukken.
  • Heb je een ruime slaapkamer en weinig meubels in deze kamer staan? Zet een lange smalle tafel tegen een kale wand en plaats daar sfeerverlichting op. Je kunt de tafel ook achter je bed aan de kopzijde neerzetten. Dat geeft ook een gezellig effect aan je bed en slaapkamer.
  • Uitgekeken op jouw houten tafel in je interieur? Gebruik hem als werkbank in een hobbykamer, schuur of op zolder.

lange smalle tafel op schragen

Doe inspiratie op voor je smalle tafel

Genoeg mogelijkheden dus met een smalle tafel! Ben jij toch nog aan het twijfelen over wat je mooi en wat je niet mooi vindt? Doe hier dan wat inspiratie op. Succes!

  • Een smalle tafel met een lage smalle bank als stoel is niet alleen enorm trendy en modieus, het is ook nog eens super handig voor als je kleine kinderen hebt rondlopen thuis. Peuters staan niet bekend om hun enorme lengte, dus een laag bankje waar zij gemakkelijk op kunnen klimmen zal ze zeker niet slecht uitkomen!
  • Wil jij een opvallende tafel in je eetruimte? Kies dan voor een smalle tafel met een lengte van meer dan 2 meter. Dit zorgt voor een leuk effect wanneer er een grote groep eters aanschuift aan tafel.
  • Uitgekeken op die salontafel in je woonkamer? Misschien kun je eens een smalle tafel plaatsen. Het geeft toch weer een andere sfeer aan je woonkamer en met de juiste aankleding kan dit een bepalend meubelstuk binnen je interieur worden.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.