Lantaarn

Lantaarn

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLantaarn

Licht is belangrijk in huis, maar niet met elke verlichting bereik je hetzelfde effect. Algemeen licht is net als werklicht helder, met sfeerverlichting maak je het gezellig of zelfs romantisch en met spotjes creëren we lichtaccenten. Een combinatie van al deze verschillende soorten lampen en verlichting hebben we nodig in in huis.

Mooi en fascineren licht in elk huis is kaarslicht. Of dit aangename warme licht nou van een lantaarn, een windlicht of een mooi arrangement van kaarsen komt - het is gewoon prachtig!

Sfeervolle lichtbron

Met kaarslicht kun je thuis – op het terras, in de tuin of in huis – een romantische en gezellige sfeer creëren, zonder dat daarvoor veel voor nodig is! Door de kaars te plaatsen in een mooi ontworpen lantaarn schijnt het licht nog mooier en wordt je huis gevuld met een zacht en teder sfeerlicht.

Er zijn lantaarns met verschillende soorten lichtbronnen:

  • Kaarslicht – waxinelichtje of grote stompkaars
  • Elektrisch licht – LED-lamp

Een lantaarn is meestal vrij stabiel gebouwd, vooral als ze bedoeld zijn om buiten te gebruiken. Een breed voetstuk zorgt ervoor dat de lantaarn niet gemakkelijk kan worden omgestoten. Omringd door delicate glazen wanden en een frame worden de kaarsen tegen externe invloeden beschermd.

Windlicht versus lantaarn – wat is het verschil?

Een groot verschil tussen lantaarns en windlichten is er niet. Het verschil is dat een lantaarn ook van boven is bedekt. Dat maakt een lantaarn iets veiliger in gebruik dan een windlicht. Beide betoveren je woning en zien er geweldig uit.

Waar in huis plaats je een lantaarn?

Een lantaarn of een windlicht is een sfeervol accessoire op meerdere plekken in huis.

  • Op de eettafel of op de salontafel baadt het gebied rond de tafel in een zacht en aangenaam licht.
  • Op de grond, in een lege hoek ziet een lantaarn er echt magisch uit. Kies altijd een model dat groot genoeg zijn, anders ziet het er raar uit. In deze grote lantaarns zien grote kaarsen er heel mooi uit en zorgen voor een prachtige verlichting.
  • Een trap kan prachtig worden versierd met een lantaarn of een windlicht.

Sfeerverlichting in de tuin Lantaarn

Stel, je wilt de paden in je mooie tuin verlichten, maar weet niet precies hoe? Ooit nagedacht over een lantaarn? Met lantaarns worden wegen en paden glorieus verlicht. Zet de lantaarns langs het pad op de grond of plaats ze op palen die in de grond worden gestoken. Het is zelfs mogelijk om ze aan de takken van bomen te hangen.

Lantaarns zorgen voor een fascinerend en prachtig licht in de tuin!

Soorten lantaarns

Maar naast de verschillende manieren van plaatsing zijn er ook verschillende materialen waaruit lantaarns gemaakt zijn. Een mooie lantaarn kan natuurlijk schitteren in hout of rotan, of in diverse weerbestendige materialen zoals glas of metaal.

Welk materiaal je kiest hangt helemaal af van je persoonlijke smaak en woonstijl. Het ene materiaal past meer bij de rest van het huis of de tuin.

  • Chinese lantaarn
  • Marokkaanse lantaarn
  • Japanse lantaarn

Ik loop hier met mijn lantaarn…

…En mijn lantaarn met mij. Daarboven stralen de sterren. Beneden stralen wij.

Er zijn ook lantaarns voor kinderen die niet voor decoratieve doeleinden gebruikt worden. Ook deze zijn in mooie ontwerpen te verkrijgen. Deze lantaarns of lampionnen die bijvoorbeeld met Sint Maarten gebruikt worden, zijn gemaakt van gekleurd en transparant papier in combinatie met karton. Vaak worden ze verlicht door een kleine batterij aangedreven lamp.

Haal je lantaarn in huis

Westwing heeft een brede selectie van mooie lantaarns, windlichten en lampionnen. Genoeg keuze om je huis prachtig mee te versieren en verfraaien. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw lantaarn is nog maar één klik bij je vandaan! Voilà een upgrade voor je huis.