LED lantaarn

LED lantaarn

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLED lantaarn

Thuis in de tuin, op het balkon, buiten op het terras, of voor de tent op de camping. Waar je ook zit ’s zomers, tot laat in de avond buiten kunnen zitten is het ultieme vakantiegevoel. Natuurlijk mogen accessoires en prettige buitenverlichting nooit ontbreken in dit ontspannen tafereel. Lantaarns zijn bij uitstek geschikte accessoires om te zorgen voor sfeerverlichting in je tuin of op het balkon. Grote windlichten met kaarsen zijn producten die nergens misstaan.

Maar wist je dat er ook lantaarns bestaan met LED lampen? Deze LED lantaarns hebben dezelfde kenmerken als de andere LED lampen in je huis: warm licht, zuinig, duurzaam en zelfs dimbaar!

De ontdekking van LED

LED staat voor light emitting diode (LED) en werd ontdekt door een Russische radiotechnicus. In de tweede helft van de jaren ’20 publiceerde hij voor het eerst over LED’s in verschillende tijdschriften.

Iedereen aan de LED lantaarn!

LED lampen zijn inmiddels een razend populaire vervanging voor de gloeilamp en de halogeenlamp. Het idee dat led lampen een blauw koud licht produceren, is inmiddels echt achterhaald. Ook van deze lichtbron kun je gewoon warm wit licht verwachten.

Maar het echte grote voordeel van led verlichting is het lage energieverbruik. Bovendien hebben de lampen een extra lange levensduur. LED lampen kunnen gemiddeld 25.000 uur branden, oftewel deze lampen gaan 25 jaar mee. Dus naar je lampen met een LED lampje heb je jaren geen omkijken.

Lantaarns en windlichten met een LED lamp

Na markt van de binnenverlichting veroverd te hebben zijn LED lampen ook doorgedrongen in het assortiment van de buitenverlichting.

LED verlichting is ideaal voor de lichtsnoeren met feestelijke lantaarns, waarmee je je tuin of balkon in vrolijke en mediterrane sferen brengt.

Als decoratieverlichting in de tuin of het balkon zijn led lampen de oplossing tegen kaarsen die steeds uitwaaien. De kleine LED lichten zijn vermomd als echte kaarsen, waardoor ze nauwelijks van het echtte onderscheiden zijn als je ze in een lantaarn zet.

Ook de voor kampeerders bekende gaslampen zijn door de komst van de LED lamp in een nieuw modern jasje gestoken. Net als de gaslamp is de LED lantaarn te gebruiken als tafellamp en kan de lichtsterkte aangepast worden met een dimmer. Maar de LED lantaarn is een stuk veiliger, waardoor deze ook als zaklamp gebruikt kan worden.

Dus ga deze zomer ook buiten voor zuinig, duurzaam, maar sfeervol licht! Met een LED lantaarn ben in het bezit van een praktische lantaarn waar je de komende jaren je zomeravonden wel mee doorkomt.