LED spots

LED spots

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLED spots

Sfeer creëren, vooral in huis, begint met het juiste licht. Bij een romantisch diner gebruiken we vaak kaarsen, omdat deze warm licht afgeven en daarmee een knusse sfeer scheppen. In de badkamer hebben we vaak wit of blauw licht om neutraliteit en koelte uit te stralen. Welke sfeer je ook in huis wilt hebben, met LED spots heb je die makkelijk verkregen!

LED spots maken gebruik van ambieer lichttechniek, waardoor je alle kleuren van de regenboog kunt krijgen en je iedere sfeer naar hartelust creëert! Waar komen jouw nieuwe LED spots te hangen?

Wat LED spots precies zijn?

Spots met LED verlichting hebben een zogenaamde elektronische halfgeleidercomponent. Deze zenden licht uit zodra er stroom doorheen loopt uit en is een subtiele doorzichtige behuizing verwerkt van maar een paar millimeter. Deze verlichtingsbron is vaak dus een opvallend object in huis.

De naam LED is eigenlijk een afkorting van een term, maar is inmiddels zo ingeburgerd dat we het gewoon als de echte naam beschouwen. LED is afkomstig van de woorden light-emitting diode – uit het Engels dus – waar ze deze term ook kennen.

Wist je dit al?

Eigenlijk al in 1920 had een Russische wetenschapper het fenomeen LED ontdekt. Maar doordat deze man bij het Beleg van Leningrad was omgekomen en het daarvoor nog niet zozeer was opgemerkt, is pas in 1962 de LED echt ontwikkeld en doorgebroken in de maatschappij.

In de woonkamer

Met LED spots in de woonkamer is het altijd feest! Als je gasten tot laat ’s avonds over de vloer hebt, kun je de intensiteit en de kleur van de LED spots daarop instellen. Geef je een verjaardagsfeestje of heb je iets anders te vieren? Zet de LED spots op standje ‘kleurengamma’ en laat de woonkamer verlicht worden met alle kleuren van de regenboog die de revue passeren. Je kunt zelfs instellen hoe snel je de verandering naar andere kleuren wilt laten gaan. Met een druk op de knop kun je ook een specifieke kleur aanhouden.

  • Je kunt kiezen voor inbouw LED spots, die als het ware naadloze in je plafond geïntegreerd zitten. Op die manier lijkt het alsof jouw LED spots zo met het huis zijn meegeleverd.
  • Ben je toch meer van de klassieke spots? Je kunt dan ook LED spots ophangen, die je nog met de hand kunt richten.

In de badkamer

Een andere goede plek voor het ophangen van LED spots, is de badkamer. Voor het creëren:

  • Kalmte;
  • Sereniteit;
  • En neutraliteit,

kun je hier in iedere hoek aan het plafond van de badkamer LED spots ophangen en die naar het centrale punt van de badkamer richten.

Als je je badkamer binnenkomt, krijg je het gevoel een tempel van sereniteit binnen te stappen. Ook suggereert de plaatsing van de LED spots een grotere badkamer. Alles valt en staat met de juiste verlichting!

In de keuken

Uiteraard mogen LED spots in de keuken niet ontbreken. Erg geschikt als je als keukenprinses een prachtige presentatie wilt geven bij het presenteren van jouw gerecht. Met de warme kleurtinten van LED spots laat je alles er wat levendiger uitzien, dus ook jouw overheerlijk culinair hoogstandje!

In de hal

Wat dacht je ervan je gasten al bij binnenkomst te verblijden met een warm ontvangst?! In plaats van LED spots aan het plafond, kun je deze ook op de vloer aan de muur plaatsen! De LED spots schijnen licht omhoog, waardoor jij je bij binnenkomst op de catwalk waant! Schitter in je eigen huis!

De veelzijdigheid van LED spots is ongekend. Je kunt ze op ongelooflijk veel creatieve manieren in gebruik nemen. Wat gaat jouw verlichtingsstijl worden?

Laat je inspireren door Westwing

Ben je op zoek naar meer stijlvolle verlichting voor in je interieur? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg deze toe aan je winkelmandje en jouw LED verlichting en andere woonaccessoires nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet verder ook niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je de nieuwste interieurtrends en styling tips & tricks om van jouw huis een uniek verlicht huis te maken.