Ledikant

Ledikant

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLedikant

Baby op komst? Een geen idee waar je moet beginnen met de babykamer? First things first, je moet het hebben van de basics. Een van de belangrijkste dingen is natuurlijk het ledikant.

Het ledikant is de plek waar je baby de meeste tijd door zal gaan brengen. Veel slapen is een must voor die kleintjes! Maar zo’n babybedje is wel iets om je even goed in te verdiepen.

Ledikant of wiegje?

Met een ledikant koop je de basis voor de nacht- en dagrust van je pasgeboren kindje. De eerste paar levensjaren zal je kind in dit ledikant slapen. Ledikanten hebben vaak spijlen en een bedbodem die je kunt verstellen.

Een verstelbare bodem in een ledikant is vooral voor jou heel prettig. Zeker de eerste maanden kun je de bodem dan wat hoger plaatsen, dit zorgt ervoor dat je niet zover hoeft te bukken.

Wist je dat…

Een ledikant niet alleen wordt gebruikt als woord voor een kinderbed? Eigenlijk kan elk bed als een ledikant omschreven worden.

Als je kindje wat groter is, doe je de bodem van het ledikant verder naar beneden. Hiermee maak het zo veilig mogelijk als je baby zich gaan optrekken of gaat staan.

De aanschaf

Hoe leuk is het om een babykamer in de richten? Een wit ledikant doet het altijd mooi, maar je kunt natuurlijk ook voor hout of een ander kleurtje gaan. Leuk behang of een vrolijk verfje op de muur en de baby kan komen!

Bij het kopen van een ledikant, moet je wel op een aantal dingen letten:

  • De materiaalkeuze. Let bij ledikanten van hout op de afwerking in verband met splinters;
  • Kies voor een ledikant met een verstelbare bedbodem;
  • Een ledikant moet minstens 120 centimeter lang en 55 centimeter breed zijn, de hoogte vanaf de bedbodem moet minimaal 60 centimeter zijn;
  • Het is belangrijk dat de spijlen over de hele hoogte van het bedje lopen en tussen de 4,5 en 6,5 centimeter uit elkaar staan;
  • De bodem van het ledikant moet glad en stevig zijn en goed ademen. Een lattenbodem is het beste!

Als je alle ledikanten hebt bekeken, komt de volgende uitdaging: de matrassen!

Je baby zal, al dan niet in slaapzak, uren doorbrengen in het ledikant dus kies er eentje waar je kindje nog jaren heerlijk in kan dromen!

Inspiratie voor de babykamer

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor een schattige babykamer? In het Westwing online magazine vind je de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen.

Ontdek Westwing

Naast de nodige inspiratie kun je bij Westwing ook terecht voor behang, meubels, dekbedden, knuffels en bedden voor een echte jongens- of meisjeskamer. En het fijne is: bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%!

Een online bestelling via Westwing is gemakkelijk gemaakt. Daar wordt iedereen vrolijk van! Zo, waar wacht je nog op? Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw ledikant is nog maar één klik bij je vandaan!