Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLente raamdecoratie

Verandert het seizoen, dan verandert de gemoedstoestand. Met de omslag van het weer, ontstaan nieuwe ideeën en raken we door van alles geïnspireerd. De garderobe moet nodig worden aangepast en eigenlijk kan het interieur ook wel een kleine make-over gebruiken. De behoefte aan verandering is misschien wel het grootst tijdens de lente. Vanuit het winterschulpje gekropen, zitten we boordevol plannen en gaan de handen uit de mouwen. De lente betekent tijd voor iets nieuws!

Nieuw lente-idee? Aan de slag met lente raamdecoratie!

Maar hoe gaat u dat dit jaar aanpakken? Na de grote schoonmaak en wat kleine aanpassingen hier en daar heeft u misschien zin in iets meer, iets dat echt zorgt voor een andere look en een frisse wind in huis.

Bekijk het daarom deze lente op een andere manier en ontdek de mogelijkheden van raamdecoratie! Hiermee ontstaat een hele vrolijke sfeer in huis en creëert u een andere blik op de buitenwereld. Raamdecoratie in de lente is meer inspirerend dan u denkt!

Raamdecoratie in de lente, een vrolijk gevoel

Denkt u aan raamdecoratie, dan denkt u waarschijnlijk aan de raamschilderingen zoals die op de basisschool het hele jaar door te bewonderen waren. Hoe de juffen ieder seizoen met de nieuwste creaties kwamen, alles met de hand beschilderd.

Dat zorgde toch voor een vrolijk gevoel? Dat is precies wat raamdecoratie nog steeds kan doen, voor iedere inrichting en in elke ruimte!

En dan hoeft de raamdecoratie van tegenwoordig niet eens meer een geschilderde Dikkie Dik of Mickey Mouse te zijn, of in de lente een grote paashaas omringd door kuikentjes.. Er zijn, tijdens de lente of voor het hele jaar door ontzettend veel mogelijkheden voor raamdecoratie.

  • Raamstickers: niet alleen voor kids, maar net als muurstickers, zijn er trendy vormen en iconen te vinden.
  • Lente gordijnen: nieuwe bekleding van de ramen is ook een vorm van raamdecoratie. Wilt u het vrolijke lente-gevoel ook als sfeer in huis, maak dan gebruik van lichte kleuren en gordijnen met bijvoorbeeld een sierlijk bloemenmotief.
  • Hang het op! Geen behoefte aan nieuwe gordijnen? Probeer eens een mobiel als raamdecoratie! Er zijn allerlei moderne en elegante exemplaren te vinden, of zelf te maken.

DIY: een mobiel als raamdecoratie in de lente

Een mobiel als raamdecoratie is heel eenvoudig zelf te maken, kan gemakkelijk aan de seizoenen worden aangepast en geeft altijd een vrolijke, huislijke en charmante sfeer.

  •  Zoek een geschikte tak, redelijk lang en stevig genoeg.
  • Maak de tak schoon en bewerk hem zoals u dat mooi vindt. Gaat u voor lente raamdecoratie, schuur hem dan licht naturel op of schilder de tak wit.
  • Maak daarna een grote lus aan de tak door een licht lint, of een wit, dun touw aan beide uiteinden van de tak te knopen.
  • Knoop, verspreid over de lengte van de tak, een aantal touwtjes of mooi lint, variërend in lengte.
  • Knoop onder aan de touwtjes bijvoorbeeld lege, witte eieren, of gedroogde bloemetjes. Of wissel af voor de ultieme lente raamdecoratie!
  • Hang de tak met de lus aan een spijker boven het raamkozijn en een hele nieuwe sfeer is gezet!

Super easy en heel origineel!