Lente recepten

Lente recepten

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLente recepten

Niets is fijner om in de lente buiten te eten. In het park, op een terras of lekker in je eigen tuin. Met het warme weer heb je natuurlijk zin in lente recepten die gemakkelijk en snel te bereiden zijn. Urenlang koken is zonde met het mooie lente weer!

Welke lente recepten zijn een must om uit te proberen? Waar scoor je gegarandeerd punten mee bij je vrienden, schoonouders of bij je nieuwe vlam? Nou, goed gevulde salades, koude soepen of wraps. Wist je dat je de meeste lente recepten in grote hoeveelheden kunt maken voor als er een grote groep bij je komt eten? Super handig!

TIPS VOOR LENTE RECEPTEN: SALADE

Salades kun je eindeloos combineren met verschillende ingrediënten. Met vijf producten heb je al een lekkere salade!  En daar zijn olijfolie, peper en zout niet bij meegerekend! Gebruik je creativiteit en voor je het weet maak je nieuwe lente recepten!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram couscous
  • 500 gram gekookte bietjes
  • 150 gram feta
  • 2 tl komijnzaad
  • 130 gram zwarte olijven
  • 1 scheutje olijfolie
  • peper
  • zout

Doe de couscous in een pan en schenk er 300 ml kokend water overheen en laat het een paar minuten wellen. Rasp de bietjes en schep het vervolgens door de couscous. Snijd de feta en olijven in stukjes en voeg ze bij het gerecht toe. Doe er vervolgens komijnzaad, olijfolie, peper en zout bij. Roer het goed door en schep het in een grote houten schaal en je kunt meteen van dit fijne lente recept smullen!

LENTE RECEPTEN: WRAPS

Met het maken van wraps kun je zelf kiezen wat voor één je er gaat maken. Heb je zin in een vlees, vega of vis wrap? Alles kan! Het voorbereiden van een heerlijke wrap is een van de simpelste lente recepten die er bestaat.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 meergranen wraps
  • 2 avocado’s
  • 300 gram gerookte zalm
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Warm de wraps 5 minuten op 200 ºC in de oven. Bedek vervolgens het midden van de wrap met een strook gerookte zalm. Leg hierop partjes avocado en besmeer die met wat mayonaise. Strooi over de strook wat pijnboompitten en rol de wrap op. Herhaal dit met alle wraps. Snijd hem vervolgens in verschillende stukjes en zet deze stukjes op een groot bord. Zo maak je kleine hapjes van het avondmaal, leuk voor je bezoek en geef je een creatieve draai aan je lente recepten!

DRANK

Bij fancy lente recepten hoor je natuurlijk iets lekkers te drinken! Dit kan een alcoholische of non-alcoholische versnapering zijn. Waar heb je op dat moment zin in? Leef je uit! Sangria, rosé, witte wijn of een radler…

Wat je ook bij lente recepten kunt drinken is sangria zonder alcohol:

  • 750 ml druivensap
  • 500 ml sinaasappelsap
  • 60 ml citroensap
  • 30 ml limoensap
  • 1 sinaasappel in stukjes
  • 1 appel in partjes gesneden

Geniet van de lente met familie, vrienden én verrukkelijke lente recepten!

 

RECEPTEN VAN EXPERTEN

Een paar van onze favoriete foodbloggers hebben enkele recepten naar ons opgestuurd, die we graag met jullie delen!

Gezonde lunchsalade – www.lekkeretenmetlinda.nl 

Bij de zomer passen lekkere frisse salades die in een handomdraai gemaakt worden. Deze gezonde lunchsalade is ideaal om mee te nemen naar het strand, het park of kantoor. Voeg nog stokbrood toe voor een heerlijke maaltijdsalade.

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 2 flinke handen sla naar keuze
  • 1 blik kikkererwten 300 gram
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 1 blik tonijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • Optioneel: verse kruiden

Bereidingswijze:

  1. Leg op elk bord een flinke hand sla.
  2. Spoel de kikkererwten af. Snijd de tomaatjes doormidden. Laat de tonijn uitlekken. Hussel alles door elkaar en verdeel over de sla.
  3. Maak een dressing van de olie, mosterd en honing en giet over de salade.
  4. Breng eventueel op smaak met snufje peper en zout.
  5. Heb je nog verse kruiden zoals platte peterselie in huis? Voeg dit dan toe aan de salade.

Tip: bewaar de dressing apart in een klein glaasje potje en giet bij het serveren pas over de salade.

Dit recept is gemaakt door Lekker eten met Linda: stap voor stap gezonder en vooral lekker eten.

 

Lekker eten met Linda

 

 

Banana Pancakes – www.eerlijkereten.nl

Lekker eten hoeft niet ongezond te zijn. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergieën, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Voor alle gevallen hoop ik jullie te inspireren en vooral kennis te laten maken met eerlijker eten. Eat Healthy, stay happy! Voor meer inspiratie neem een kijkje op de Facebook pagina van Eerlijker Eten.

Wat heb je nodig voor 4-5 banana pancakes:

  • 1 grote rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kokosolie

Topping

  • Bosbessen
  • Honing

Bereiding

  1. Prak de banaan op een bordje met een vork
  2. Kluts de twee eieren in een kom
  3. Voeg de banaan, kaneel en vanille extract toe en roer goed door elkaar
  4. Verhit een pan met wat kokosolie
  5. Schep 1 soeplepel beslag uit de kom en giet dat in de pan
  6. Laat per kant ongeveer 5 minuten bakken (op een niet al te hoog vuur), totdat de banana pancakes mooi goudbruin zijn geworden
  7. De topping kun je naar eigen keuze invullen, ik heb lekker bosbessen met wat honing op de pannenkoekjes gedaan

Banana pancakes

 

 

Wraps met tartaar steak & gegrilde paprika – www.fitaddict.nl

Als de temperatuur weer begint te stijgen, worden de barbecue’s uit de schuur gehaald en gaan we weer lekker buiten eten. Maar helaas is het in Nederland altijd wisselvallig en daarom heb ik dit recept bedacht. Alles op de grill, dus het word een soort mini binnen barbecue! Én ontzettend gezond omdat alles bereid word zonder olie of vet. Benieuwd naar het recept?

Ingrediënten:

  • Zoete punt paprika
  • Tartaar (2 stuks)
  • Volkoren Wraps

Kruiden/Sauzen:

  • Jonnie Boer – Shichimi Togarashi
  • Sirracha saus (hete chili) of Sweet Chili saus
  • Zwarte peper

 Hoe maak je het?

  • Ik kruid mijn tartaar met Shichimi Togarashi van Jonnie Boer en wat zwarte peper. Zo krijg je een echt lekker pittig stukje vlees. Natuurlijk kun je hiermee variëren en doen wat je zelf lekker lijkt!
  • Grill de tartaar. Door de kracht van de grill zal je tartaar ‘leeg lopen.’ Er komt dan sap uit het vlees wat er vervolgens raar uit ziet, maar dit maakt niets uit want we gaan de tartaar in stukjes snijden.
  • Als de tartaar bijna gaar is, haal ik ze van de gril en leg ik ze afgedekt op een bord. Zo blijven ze warm en kunnen ze langzaam ‘na garen.’ Let op dat je het vlees niet te lang laat grillen want dan wordt het heel snel te droog.
  • Snijd de paprika in reepjes en leg deze vervolgens ook op de grill voor 5 á 10 minuutjes
  • Nu kan je er voor kiezen om je wrap op te warmen in de oven, pan of ook even op de grill.
  • Tijd om je wrap te vullen! Snijd je tartaar in stukken. Ik maak per wrap 1 stuk tartaar. Vul je wrap met het vlees en je paprika. Om het af te maken kan je er ook nog salade tussen doen, maar dat heb ik hier achterwege gelaten. Top alles met de Sirracha of Sweet Chili saus.

Eet smakelijk!

Natuurlijk kun je met een wrap eindeloos variëren. Dit kan heel makkelijk aangevuld worden met allerlei extra groenten, kruiden en sauzen. Pick & mix, ontdek je eigen smaak! Geniet ervan!


wrap

 

 

Aankomende sales