Leren draaifauteuil

Leren draaifauteuil

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLeren draaifauteuil

Vind je het ook zo fijn als jouw meubels er na jaren nog steeds mooi uitzien of er zelfs nog mooier uitzien dan voorheen? Dan zit je met een leren draaifauteuil altijd goed. Leer wordt met de jaren alleen maar mooier en een fauteuil is zo’n premium meubelstuk dat je niet kunt missen in jouw interieur.

Mensen met een leren draaifauteuil wonen vaak zowat in hun stoel. Deze stoelen voorzien dan ook in meerdere behoeften. Ben je benieuwd welke behoeften dit zijn? Lees er hier meer over en ontdek of zo’n leren draaifauteuil misschien ook wel de woonoplossing voor jouw interieur is.

Handig zo’n leren draaifauteuil

Eén van de belangrijkste kenmerken van een leren draaifauteuil is, zoals de naam al verklapt, dat hij rond kan draaien. Je zou het ook een draaistoel kunnen noemen. Dit is natuurlijk erg leuk voor de kinderen die niet stil kunnen zitten, maar waarschijnlijk niet de reden waarom je zo’n stoel aan zou schaffen. Een fauteuil is een lekkere leunstoel waarin je na een dag hard werken heerlijk tot rust kan komen.

Niet iedereen gaat zomaar akkoord met een stoel die lekker zit. Het oog wil natuurlijk ook wat, helemaal wanneer je al zoveel moeite hebt gedaan voor de rest van je interieur. Gelukkig hoef je in het geval van een comfortabele leren draaifauteuil niet in te leveren op design. Dus naast dat hij lekker zit, kun je hem ook nog eens heel erg goed in je interieur kwijt.

Wanneer je dan ook lekker zit, wil je het liefst ook blijven zitten. Dan kan het nog wel eens lastig zijn als je jouw aandacht van de tv naar iemand anders wilt richten die in een andere hoek op de bank zit. Zonder dat je eerst op moet staan om de stoel te verschuiven, kun je jezelf en de stoel makkelijk draaien.

De kenmerken van een leren draaifauteuil

Design-, relax- of draaifauteuils. Allemaal zijn ze net iets anders, maar blijven in hun basis hetzelfde. Wat zijn de kenmerken van fauteuils:

  • Geen rechte rugleuning
  • Ruime zitting
  • Armleuningen (optioneel)
  • Bekleding van stof of (kunst)leer

Een leren draaifauteuil is heel erg persoonlijk. Dit heeft zowel met de stijl van je interieur te maken, maar ook vooral met het zitcomfort. Wat de een lekker vindt zitten, daar houdt de ander het nog geen minuut op uit. Ga dus vooral lekker wat leren draaifauteuils uitproberen, voordat je er een aanschaft.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen