Lichtgrijs behang

Lichtgrijs behang

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLichtgrijs behang

Grijs is het nieuwe wit. Het is de trendkleur in moderne interieurs. De vele kleurnuances zorgen dat je eindeloos kunt variëren met de kleur grijs. Maar grijs in je interieur gaat verder dan grijze meubels, vloerkleden, lampen en een aanrechtblad van beton.  

Ga voor grijze muren! Een lichtgrijs behang geeft een bijzonder mooi effect aan je kamer. Kies voor een effen grijs of een leuk patroon en ontdek dat grijs alles behalve saai te noemen is.

Go for grey!

Wie denkt dat grijs een nietszeggende kleur is heeft het helemaal mis. Met grijs breng je dimensie, warmte en sfeer in je woonkamer, slaapkamer, studeerkamer, keuken én badkamer. Oftewel het hele huis!

Net als wit en zwart heeft grijs de eigenschap dat het andere kleuren versterkt. Een blauwe bank, een rood kastje of een pastelkleurige tafel worden echte eyecatchers in een kamer met grijze muren. Ook een zwart-wit interieur breng je in balans met lichtgrijze muren.

Lichtgrijs behang de ideale wandbekleding

Behang mag weer! De laatste jaren was behangen een beetje uit, maar die periode is over. Behang mag gezien worden. Een hip patroon, een speels motief of een behang van bijzonder materiaal. En we behangen de hele ruimte of slechts een enkele muur om deze extra te laten opvallen.

DIY tip!
Het beste papieren wandje krijg je door je muur eerst te egaliseren met een laag vliesbehang. Over het vliesbehang komt dan het lichtgrijze behang. Zo heb je gegarandeerd een strak muurtje.

Lichtgrijs behang: prints & dessins

Behang geeft je de mogelijkheid om een leuke print of afbeelding op de muur te maken. Het biedt je daarom veel meer mogelijkheden dan verf. Door te kiezen voor een patroon zorg je ervoor dat de kamer meer dimensie krijgt. Door te kiezen voor een lichtgrijs behang hou je het neutraal, maar speels.

In een Scandi interieur is een geometrisch patroon heel trendy. Laat een gelijksoortig patroon terugkomen in de kussens op de bank of je keukentextiel. Zo breng je verschillende elementen met elkaar in verbinding. Heb je ook een grijze bank? Kies dan juist voor een opvallende kleur kussens.

Een nieuwe trend in interieurland is om het botanische buitengevoel je huis binnen te halen. Dat doe je met veel groen, cognac leren meubels, grof houten meubels en lichtgrijs behang. Op subtiele wijze betrek je de muren bij je botanische stijl door te kiezen voor een bloemenprint of een met bladeren.

Enthousiast geworden om met lichtgrijs behang in de kamer aan de slag te gaan? Met deze subtiele toevoeging van kleur, gaat je interieur pas echt leven.