Linnen behang

Linnen behang

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLinnen behang

Stel, je wilt graag meer warmte in je interieur. Een zachte gloed wat de kamer een bijzondere uitstraling zal geven. Maar waar begin je? En is een gehele make-over een must? Of is een kleine aanpassing voldoende?

Met linnen behang breng je gelijk textuur aan in de ruimte. Zo verander je een saaie muur in je slaapkamer of woonkamer in een warme en aaibare wand. En linnen lijkt misschien oubollig, maar is juist weer helemaal terug van weggeweest.

De voorloper van het linnen behang

Het aankleden van de muren in huis is een traditie die we al sinds de Middeleeuwen kennen. De wanden werden toen voornamelijk met wandtapijten behangen, waarna ze overgingen op behangpapier rond de helft van de 19e eeuw.

In eerste instantie hadden voornamelijk de rijkere inwoners van een stad hun muren afgewerkt met mooie wandbekleding uit chique materialen. Maar later daalde de prijs van behang en kwamen de rollen behang op de markt. Hierna kon iedereen zijn huis verrijken met mooi linnen behang.

Soorten linnen behang

Linnen behang kan in vele soorten en formaten op een muur worden bevestigd. Zo kan je het behang aanpassen op jouw woonwensen. En geeft het je de mogelijkheid om te kiezen tussen behang dat langdurig meegaat maar moeilijker aan te brengen is, of juist linnen behang dat gemakkelijk op een muur is te plaatsen, maar sneller toe is aan vervanging.

  • Met linnen vliesbehang kan zonder wachttijd en zonder het eerst in te lijmen op je muur, worden aangebracht. Daarom heeft het ook wel de naam snelbehang.
  • Ook kan je linnen papierbehang in je interieur gebruiken. Dit behangsoort gaat alleen niet zo lang mee, omdat het niet erg slijtvast is. Daarom wel ideaal in de slaapkamer.
  • Daarnaast kan je ook voor echt linnen behang in textiel vorm kiezen. Het behang bestaat dan uit natuurlijke vezels, waardoor het een exclusieve uitstraling krijgt. Het kan een onderlaag van vlies of papier hebben, wat weer een verschil maakt in het aanbrengen van het linnen behang.

Door de verschillende kenmerken, voordelen en nadelen van de soorten behang, kan je makkelijker kiezen welk linnen behang, het beste bij jouw woonwensen past.

Varieer met het linnen behang in kleur

Ben je bang dat linnen behang misschien een oubollige look in huis geeft? Dan heb je het bij het verkeerde eind. Het kan namelijk ook juist een warme en bijzondere uitstraling geven, wanneer je bijvoorbeeld kiest voor linnen behang in een kleur of in combinatie met metallic.

  • Heb je een industriële woonstijl? Ga dan eens voor een muur met donker linnen behang dat een zilver of gouden metallic gloed heeft. Combineer met stoere materialen zoals een houten tafel en rauwe woonaccessoires.
  • Of voel je je meer thuis in romantische sferen? Combineer dan linnen behang in een taupe of licht grijze kleur. Mix verder met pastel tinten en een houten vloer. Zo maak je van jouw huisje een dromerig geheel.
  • Of ben je meer fan van Scandinavisch design? Dan zal linnen behang in een zee blauwe tint, jouw interieur mooi verrijken. Combineer met veel wit en licht houten materialen. Maak het verder af met wollen kussens en zachte plaids.

Lijkt net echt, dat linnen behang

Lijkt jou het behangen van een muur teveel moeite? En wil je makkelijker met een dessin variëren in huis? Dan kan je ook voor linnen behang op een muursticker kiezen. Zo heb je wel de look van een warme en zachte muur, maar minder de lasten.

Een uitvergrote foto van grof linnen, geeft aan jouw wand een unieke uitstraling. Je kan het precieze design kiezen die je bij je interieur vindt passen en zo laten afdrukken in het formaat dat op de muur past. Een makkelijke manier dus om warmte in de ruimte aan te brengen.

Met linnen behang maak je al snel van een saaie muur, een warme en zachte blikvanger in de ruimte. Ga voor kleur of hou het naturel, de mogelijkheden zijn oneindig.

En op zoek naar meer inspiratie om je interieur aan te kleden en op te fleuren? Kijk dan ook eens in het online magazine van Westwing. Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop.