Linnen gordijn

Linnen gordijn

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLinnen gordijn

Dat raamdecoratie sfeer en warmte uitstraalt in een ruimte, is bekend. Maar welke raambekleding nu past bij jouw interieur, hangt af van vele factoren. Je moet bijvoorbeeld bedenken welke functie een gordijn moet hebben en of het een blikvanger in de kamer mag zijn.

Met een linnen gordijn creëer je niet alleen licht en ruimte in een kamer, maar geeft het ook een warme sfeer af. Daarnaast past een linnen gordijn, door zijn neutrale uitstraling, in ieder interieur.

Kies het linnen gordijn dat past bij je woonstijl!

Elke ruimte in je huis vraagt een ander soort linnen gordijnen. Zo wil je in de ene kamer juist meer privacy en de andere kamer meer licht door laten. Ook kan het linnen gordijn als een ware blikvanger in je interieur worden opgehangen. Laat je inspireren door de vele varianten die er bestaan en kies het exemplaar dat het best bij de stijl in jouw huis past.

  • Linnen lamellen zijn weer terug van weggeweest. Extra brede raamdecoratie, geeft zo een stoere uitstraling in de ruimte. En hang je deze op in een opvallende kleur? Dan creëer je ook nog een speelse sfeer in je interieur.
  • Vouwgordijnen geven juist een heel zachte gloed weer in de kamer. Deze raamdecoratie lijkt qua uiterlijk en systeem misschien veel op rolgordijnen, maar zijn sfeervoller voor in je interieur.
  • Paneelgordijnen kunnen daarnaast ook absoluut de kamers in een huis verrijken. Een linnen gordijn in deze variant hangt recht en strak naar beneden, waardoor het geen plooien laat zien. En doordat deze vaak voor elkaar heen schuiven, kan je heel gemakkelijk het hoeveelheid daglicht en inkijk reguleren.
  • Het linnen gordijn, is de meest gebruikte raambekleding in een interieur. Ze worden aan een rail of roede bevestigd, waarmee je ook heel mooi kan variëren. Zo creëer je net een uniek randje aan de gordijnen zelf.

Het vinden van de juiste linnen gordijnen voor in je interieur, hangt van een aantal verschillende aspecten af. Hoe zal de raambekleding bijvoorbeeld het lichtinval moeten reguleren? Of welke sfeer moet het gordijn afgeven? En hoe zit het met de inkijk in de kamer? Allerlei vragen die je, jezelf kan stellen wanneer je op zoek gaat naar de juiste bekleding voor jouw ramen.

Wat straalt een linnen gordijn uit in je huis?

Een linnen gordijn straalt voornamelijk een luchtige en rustige sfeer uit. Het kan je interieur een rustieke uitstraling geven en het is daarnaast ook een zeer makkelijk materiaal. In de zin dat een linnen gordijn juist extra mooi is, wanneer deze in de kreukels zit. Het geeft de ruimte een extra authentieke look.

Daarnaast zijn linnen gordijnen, in zijn meest pure vorm, heel mooi te combineren met taupe, grijs en hout tinten. Wanneer je, je beperkt tot deze rustig natuurlijke kleuren in combinatie met zachte materialen zoals wol, kom je tot een mooie landelijke woonstijl in je huis.

Maar ook kan een linnen gordijn juist heel goed samenwerken met meer contrasterende tinten en materialen. Zo creëer je een extra unieke sfeer in een robuuste ruimte. Want juist dit contrast met grove meubels en donkere materialen, maakt van jouw woning een waar stoer en nonchalant paleisje.

Mix & match met het linnen gordijn

Wil je liever geen effen linnen gordijnen? En gaat je voorkeur uit naar een origineel gordijn? Kijk dan eens verder dan de natuurlijke aardetint.

  • Kies bijvoorbeeld voor een ombre kleur op het linnen gordijn en combineer zo rust met een stoer randje. Leuk voor in een jongenskamer bijvoorbeeld.
  • Of ga voor een patroon op het linnen gordijn en straal zo een speels effect uit in je mooie lichte interieur.
  • Ook leuk is het leuk om het linnen gordijn in een opvallende kleur op te hangen. Ga voor bijvoorbeeld een donker groene tint en laat de rest van de ruimte in grijs, wit en hout. Ware blikvangers dan, je gordijnen!

Zoek je mooie raambekleding? Ga dan voor een gordijn in linnen en geniet zo van al het licht en de ruimte die het geeft in je interieur!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.