Linnen kast

Linnen kast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLinnen kast

Stel, je bent op zoek naar een authentieke blikvanger in huis. Een meubel met meer karakter, waarin je ook nog eens veel kan opbergen. Maar welke kast zal voor een opgeruimd huis zorgen en geeft je de ruimte om te genieten van de rest van in je interieur?

Met een linnen kast creëer je in iedere ruimte meteen een gemoedelijke sfeer. En het heeft ook nog eens alle ruimte om je linnen, of andere overige spullen in op te bergen. Laat de kast in zijn authentieke stijl, of maak de kast tot een uniek exemplaar die bij jouw huis en persoonlijke smaak past.

Wist je dit al van de antieke linnen kast?

De voorloper van de linnen kast is de houten kist. In dit meubel borg iedereen eerst altijd zijn linnengoed op. Want pas rond de 17e eeuw kwamen er kasten om daarmee het interieur te verrijken. Maar vooral in het begin hadden alleen nog de rijke mensen een dergelijke kast in huis en was het dus een echte luxe product. Zij borgen er voornamelijk al hun handdoeken, dekbedden en overige goed in op. Maar tegenwoordig kan je in jouw linnen kast ook gewoon je servies, of ware pronkstukken plaatsen. Want vandaag de dag kies je een kast uit op zijn stijl, in plaats van zijn praktische functie.

DIY: knap de linnen kast op

Een linnen kast met een brocante en robuuste look, kan heel mooi in een landelijk of Shabby Chic interieur staan. Een combinatie met woonaccessoires in zachte materialen en lichte tinten geeft een serene sfeer aan de ruimte. Maar, je kan er ook voor kiezen om de kast een make over te geven en de ster van je interieur te maken.

  • Haal de binnenste vlakken van de deuren uit de linnen kast en vervang deze voor glas of kippengaas. Zo geef je meer lucht aan de ruimte en maak je van de linnen kast, een unieke vitrinekast.
  • Of schilder de binnenkant van de linnen kast in een opvallende kleur en haal de deuren eruit. Zo creëer je een mooi stoer en trendy contrast in de ruimte.

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een vintage lockerkast als linnen kast in de kamer te gebruiken. Op deze manier krijgt de robuuste lockerkast, door zijn opbergfunctie meteen ook een zachte look.

Een linnen kast is in elke vorm, een onmisbaar opbergmeubel in huis geworden. Je kan de kast robuust en landelijk houden. Of je kan ervoor kiezen om deze op te knappen en te veranderen naar de stijl van jouw interieur. Mix met kleur en geef met de blikvanger je interieur een nieuwe en trendy sfeer.