Linnen servetten

Linnen servetten

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLinnen servetten

Lekker eten is het fijnste aan een uitgebreid gedekte tafel en een mooi gedekte tafel kan niet zonder linnen servetten. Linnen servetten gebruik je samen met een linnen tafelkleed. Ze worden extra mooi met zilveren servetringen!

Papieren servetten kunnen natuurlijk niet op tegen servetten van stof. Wil je echt goede servetten die ook in de horeca gebruikt worden? Kies dan voor linnen servetten van dubbel getwijnd Egyptisch linnen. Met een mooi tafelkleed en deze chique servetten geef jij de gezelligste etentjes gewoon bij jou thuis.

Een mooi gedekte tafel

Linnen servetten mogen niet ontbreken bij een mooi gedekte tafel. Er zijn meer manieren om jouw eettafel een stuk aantrekkelijker te maken voor een gezellig diner.

  • Om te beginnen dek je de tafel met een tafelkleed. Kies voor een linnen exemplaar dat goed bij de linnen servetten past of ga voor een katoenen tafelkleed. Een wit tafelkleed is chic en past in principe overal bij. Vind je wit een beetje saai? Er zijn genoeg tafelkleden te vinden in gezellige, warme kleuren, zoals taupe of beige.
  • Heb oog voor detail. Juist kleine details maken een gedekte tafel tot een succes. Denk bijvoorbeeld aan servies in dezelfde stijl, gegraveerde wijnglazen, maar ook bijpassende servetringen voor jouw linnen servetten.
  • Maak het geheel af met mooie woonaccessoires. Denk aan grote kandelaars met lange kaarsen, schattige rozenblaadjes verspreid over de tafel of decoratie in de vorm van bloemen in mooie glazen vazen.

Origami met linnen servetten

Ben jij ook altijd onder de indruk van linnen servetten waar ze in restaurants de mooiste figuren van vouwen? Dat kun jij ook! Linnen servetten zijn vaak groter dan katoenen servetten, waardoor je er mooie figuren van kunt maken. Zoek op internet verschillende technieken en verras jouw bezoek met een servet in de vorm van een zwaan. Is een zwaan net iets te hoog gegrepen, vouw dan een speciale koker van het servet om het bestek in te presenteren. Een opvallend en mooi gepresenteerde servet maakt jouw tafel helemaal af!

Tip!
Op zoek naar een cadeautje voor jullie huwelijksdag of zoek je een kleinigheidje voor het pasgeboren kindje van een vriend of vriendin? Een zilveren of gouden servetring met daarin een naam gegraveerd is een uniek cadeau. Perfect voor linnen servetten!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.