Linnen tafelkleed

Linnen tafelkleed

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLinnen tafelkleed

Het is mooi, chic en staat goed op elke tafel: een linnen tafelkleed. Linnen tafelkleden zijn al jaren favoriet onder de tafelkleden. Vanwege het gevoel en de uitstraling van een linnen tafelkleed staat het bijvoorbeeld erg mooi bij een gedekte tafel voor het kerstdiner of een speciaal etentje met vrienden.

Een linnen tafelkleed mag eigenlijk in geen enkel huishouden in de kast ontbreken. Een linnen tafelkleed komt altijd wel van pas, of je het nu alleen gebruikt voor speciale gelegenheden of je het standaard op de tafel hebt liggen. Een linnen tafelkleed van goede kwaliteit gaat jarenlang mee en is daarom een duurzame aankoop.

Compleet gedekte tafel

Als je een etentje geeft, is het niet alleen leuk om de gasten heerlijk eten te serveren, maar ook om ze te laten plaatsnemen aan een compleet gedekte tafel. Daarbij hoort een linnen tafelkleed, maar ook servetten van linnen of een andere stof, mooie glazen, goede borden en het bijbehorende bestek.

Wanneer de tafel is gedekt met een linnen tafelkleed, geeft dat al gelijk aan dat het niet zomaar normaal avondeten is zoals elke dag. Soms is het leuk om het diner iets speciaals te geven, en dat doe je met een prachtig linnen tafelkleed.

Linnen tafelkleed in je eigen stijl

Bij een linnen tafelkleed denk je misschien aan een saai, wit kleed dat eigenlijk weinig uitstraling heeft. Gelukkig is dat niet het geval. In elke stijl is wel een linnen tafelkleed te vinden. Je kunt er dus voor zorgen dat jouw tafelkleed helemaal bij de rest van de inrichting past. Hier lees je een paar tips voor het vinden van een tafelkleed in jouw stijl:

  1. Heb jij een moderne inrichting en houd je ervan als dingen een beetje glans hebben? Kijk dan of je een linnen tafelkleed kunt vinden dat een zilver- of gouddraad er doorheen heeft verwerkt. Dit geeft net wat extra diepte aan het tafelkleed en zorgt voor een mooie schittering.
  2. Houd jij van drukte, kleur en patronen? Ga dan voor een tafelkleed waarin kleuren en patronen verwerkt zijn. Ook deze zijn te vinden in linnen, en je hoeft dus niet altijd terug te vallen op een kleurrijk tafelkleed van plastic.
  3. Heeft jouw inrichting een landelijke en klassieke woonstijl en houd je wat meer van subtiele details? Kies voor een linnen tafelkleed met bijvoorbeeld een bewerkt onderrandje. Zo is het niet helemaal saai en wit, maar kun je er toch net je eigen draai aan geven.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.