Linnen theedoeken

Linnen theedoeken

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLinnen theedoeken

Ben je op zoek naar een fijne doek waarmee je fatsoenlijk je vaat kunt afdrogen? Dan zijn linnen theedoeken wellicht hetgeen je zoekt. Met een linnen theedoek zorg je ervoor dat jouw vaat binnen no time goed gedroogd wordt. Of het nu om bestek, borden, glazen of pannen gaat, linnen theedoeken zijn van alle markten thuis.

Veel linnen theedoeken zijn gemaakt van hoogwaardig linnen en in veel verschillende designs verkrijgbaar. Natuurlijk is de hoofdfunctie van je linnen theedoeken om de afwas te drogen, maar als je dan toch een theedoek aanschaft, mag het er natuurlijk ook wel mooi uitzien. Kies een mooie set theedoeken uit die goed aansluiten bij je huidige keukenmateriaal, zoals je tafelkleed of je pannenlap. Eenheid straalt altijd iets moois uit binnen je interieur.

Linnen theedoeken: glanzend in de keuken

Linnen theedoeken zorgen voor glanzende glazen en veel keukenplezier. Je hangt je linnen theedoeken op aan een haakje in de keuken of bergt ze netjes op in een keukenkastje. Kies zelf theedoeken met een fijne afmeting, die mooi aansluiten bij het interieur van je keuken. Bij een keuken in het zwart is het wellicht mooi om een witte of antraciet keukendoek te kiezen. Je wilt natuurlijk niet dat je theedoeken of keukendoeken gaan vloeken bij de rest van je keuken. Zet een prachtige toon in je keuken.

linnen theedoeken keuken bloemen pannenlap beige

Hoe behandel ik linnen theedoeken

Linnen is stof met een gebruiksaanwijzing als het om wassen en drogen gaat. Wassen is een kunst die velen aanleren. Met de juiste technieken weet jij precies hoe linnen doeken het mooist uit de verf komen. Er zijn een aantal dingen die je wel moet doen en een aantal dingen die je beter niet kunt doen. Hieronder vind je enkele tips, zodat jij je linnen theedoeken goed in vorm houdt en ze gewoon lekker lang kunt gebruiken.

  • Gebruik geen wasmiddel met een optisch blauwmiddel, zeker niet bij een gekleurde linnen theedoek. Was het ook niet op 90 graden, maar liever op 60 of 30 graden.
  • Je linnen theedoeken kun je het beste strijken als het nog vochtig is. Bij een handwas royaal water gebruiken. Dit is beter voor de kwaliteit van je linnen theedoek.
  • Linnen droogt van nature snel. Centrifugeer liever niet of anders heel kort. Als je de linnen theedoeken uit je wasmachine haalt, trek ze dan meteen weer in vorm, om eventueel krimpen te voorkomen.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.