Loungeset

Loungeset

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLoungeset

Elk jaar keert de terugkerende klus in huis: de tuin weer klaarmaken voor een stralende zomer! Met een nieuwe loungeset ben je klaar om te genieten van de prachtige warme dagen! Een houten hoekbank met zachte loungekussens verandert de tuin al meteen om in een stukje oase buiten de deur!

Lange zomeravonden met vrienden en familie, genieten jullie van het mooi weer terwijl jullie achterover zitten gezakt op een prachtige loungeset. Een glas wijn in jullie handen en kijkend naar de heldere sterrenhemel van die avond. Geniet jij ook zo van de zomer in je eigen tuin?

Soorten loungeset

Ben jij een van de gelukkigen met een tuin? Geef het alle aandacht die het verdient! In de zomer verplaats je je van de huiskamer naar de tuin. Een prachtig ingerichte tuin met bijpassende  tuinmeubelen zul jij niet alleen, maar ook de rest van het gezin erg waarderen! Hoe groot (of klein) de tuin ook is. Er is altijd een loungeset te vinden dat perfect in jouw tuin past!

Heeft je interieur een Scandinavisch, glamour of landelijke stijl? Laat de stijl terugkomen in de achtertuin! Een loungeset van hout, beton, rvs of gevlochten riet. De keuze voor het materiaal is belangrijk. Heb je een scandic interieur? Ga dan voor een loungeset van beton of hout! Is het huis in een landelijke stijl ingericht? Dan past een loungeset van gevlochten riet in de tuin daar perfect bij!

Naast het materiaal kun je ook qua vorm kiezen welk loungeset er in de tuin komt te staan! De meeste loungesets bestaan uit een lange hoekbank met een groot vierkante tuintafel. Deze tafel kun je decoreren met een schaal verschillende kaarsen en beelden. Tijdens lange zomeravonden is het veel gezelliger om kaarsen aan te steken dan tuinlampen aan te zetten. Wil je geen lange hoekbank, maar een grote bank met een paar loungestoelen? Dat kan ook! Eigenlijk kun je zo’n loungeset prima gebruiken als je regelmatig gasten over de vloer hebt! Zo kun je gemakkelijk met stoelen verschuiven en kunnen er meer mensen zitten!

Luxere loungeset

Heb jij het geluk dat je over een prachtige tuin beschikt waar je alle ruimte hebt om de meeste opvallende tuinmeubelen neer te zetten? Bouw een overdekt paviljoen op een plek in de tuin waar de hele dag de zon op schijnt! Zet daar een grote loungeset om gedurende de hele dag te kunnen genieten van de tuin! Een overdekt paviljoen is ideaal voor regenachtige dagen!

Ook kun je naast het zwembad een gigantisch loungeset plaatsen om heerlijk in de zon te liggen. Het formaat van zo’n loungeset is net zo breed en lang als een tweepersoonsbed. Leg daar alle kussens op en je kunt daar met het hele gezin op liggen!

Loungekussens

Als je een mooi loungeset hebt gekozen, wil je daar natuurlijk heerlijk op kunnen zitten of liggen! Zonder zachte loungekussens is een loungeset dan ook niet compleet! De kussens zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar! Wil je geen last hebben van zichtbare vlekken op je kussens? Dan is het zeker aan te raden om voor een donkere set loungekussens te gaan. Een loungeset met kussens in de kleuren zwart, grijs of donkerblauw zijn een goede optie! Ben je niet bang voor vlekken en wil je graag lichtkleurige loungekussens? Dat kan ook! Om de hoezen te kunnen reinigen, kun je beter verwisselbare hoezen aanschaffen. Deze hoezen kun je gerust in de wasmachine doen. Dan heb je altijd prachtige witte of beige kussens op de loungeset!

Opbergruimte loungeset

Een loungeset is niet compleet zonder andere tuinmeubelen! In de winter is het te koud om buiten te zitten en ruim je de kussens op. Zo bescherm je ze tegen viezigheid, vries en kou. Deze kussens zijn vaak erg groot en nemen veel ruimte in beslag. Heb je geen grote schuur? Neem dan een tuinmeubel waarin je alle kussens in kunt opbergen! De tuinmeubel is vaak van hetzelfde materiaal gemaakt als de tuinset en kan ook worden gebruikt als extra decoratieplek tijdens de zomer. Zet een paar kaarsen, tuinaccessoires en een grote lantaarn op de tuinmeubel. Zo ziet niemand dat de meubel eigenlijk als opbergruimte dient!

De loungeset het hele jaar door!

Loungesets zijn zoals je inmiddels wel weet ontzettend populair en met recht: ze zijn stijlvol, praktisch en geven een zomers gevoel. Dat betekent echter niet dat een loungeset alleen maar voor buiten in de tuin geschikt is en daarom helemaal niet kan worden gebruikt in andere seizoenen. Integendeel, in tegenstelling tot andere tuinmeubels kun je een loungeset, met z’n grote kussens en gemoedelijke uiterlijk, ook binnen gebruiken. Op deze manier hou je de zomer het hele jaar door in huis!

Denk er bijvoorbeeld aan:

  • de loungeset in de binnentuin of serre te zetten. Heb je zoveel mazzel dat je een binnentuin hebt, dan is een loungeset bij uitstek geschikt voor het gebruik op deze plek. Ineens lijkt de zomer in januari wat minder ver weg. Haal er ook een lichte salontafel bij, zet er wat plantjes bij, schroef de verwarming iets op en breng met een zomers glaasje witte wijn een warmere sfeer binnen.
  • de loungeset in de woonkamer te gebruiken. Hiervoor geldt in grote mate hetzelfde als voor het gebruiken van de loungeset in de wintertuin: ineens is de zomer niet meer zo ver weg. Daarbij heb je met de loungeset ook een complete zitkamer bij elkaar, die, wanneer je voor een lichtere kleur kiest, door de geringere hoogte een veel ruimtelijker gevoel in de woonkamer brengt. Stevig wicker of rotan zorgt ervoor dat je loungeset binnen niets te vrezen heeft van wat wildere kinderen of huisdieren. Ook de stevige kussens, geschikt voor buiten, overleven een per ongeluk omgestoten kop koffie of glas cola of wijn zonder beschadigingen.

Je ziet dat de aanschaf van zo’n soms prijzige loungeset zich wel degelijk uit kan betalen in meer seizoenen dan alleen de tafel. Laat je daardoor dus niet tegenhouden!
 

Geniet van een prachtige zomer in je eigen tuin met een opvallende loungeset!