Luchtverfrisser

Luchtverfrisser

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorLuchtverfrisser

Heb jij dagelijks veel mensen over de vloer? Dan wil je natuurlijk dat zij zich zo snel mogelijk thuis voelen in jouw omgeving. Dit is geen lastige klus. Oogt de ruimte schoon en heeft het een aangename geur? Dan zullen je gasten zich zeker op hun gemak voelen!  

Hoe krijg je dit voor elkaar? Heel simpel! Door verse bloemen in huis te halen, de ruimte regelmatig schoon te maken en een luchtverfrisser te gebruiken voor een heerlijke ambiance in huis of op kantoor! Iedereen wordt vrolijk van een heerlijk ruikende ruimte!

luchtverfrisser geurkaarsen in verschillende kleuren opgesteld

Soorten luchtverfrissers

Wat zit er in een luchtverfrisser? Een luchtverfrisser is een huisparfum dat wordt gebruikt om ruimtes in je huis te verfrissen. De heerlijke geur verspreidt zich door de ruimte en je hebt zo een aangename ambiance in huis. Een luchtverfrisser bevat naast parfum ook andere ingrediënten die de geur intenser maken. Zo blijft de heerlijke geur langer in huis hangen! Je kunt op verschillende manieren gebruik maken van een luchtverfrisser. Wil je een luchtverfrisser die altijd in het zicht staat of liever niet? Aan jou de keuze! Zo kun je kiezen uit een:

 • Spray
 • Elektrische luchtverfrisser
 • Geurstokjes

luchtverfrisser geurkaarsen oosterse houders

Elektrische luchtverfrisser

Voor in het toilet is een elektrische luchtverfrisser ideaal! Met een timer verspreidt een elektrische luchtverfrisser de heerlijke geur de ruimte in. Zo heeft het toilet de hele dag een aangename, frisse geur! Om dit zo subtiel mogelijk te doen, kun je de elektrische luchtverfrisser op een plek in het toilet hangen dat niet meteen door je gasten wordt opgemerkt. Ideaal toch?

Een elektrische luchtverfrisser moet zo nu en dan worden bijgevuld. Een navulling krijg je vaak bij de aanschaf van zo’n luchtverfrisser. Je kunt dus meteen de inhoud navullen!

Tip! . Wil je ook op kantoor genieten van een heerlijk, frisse geur? Hang dan op een paar plekken een elektrische luchtverfrisser op. Zo kun je ongestoord aan het werk terwijl de elektrische luchtverfrisser een paar keer per dag wat huisparfum de lucht in sprayt.

Spray

Soms heb je onverwacht gasten op bezoek en heb je het huis nog niet geventileerd. Door een heerlijk ruikende spray te gebruiken, verfris in een paar seconden de ruimte met een aangename geur! De spray kun je daarna weer in de keukenkast verbergen en ziet niemand dat je de geur in de ruimte met een spray hebt vervuld!

luchtverfrisser geurstokjes in glazen potje

Geurstokjes in huis

Geurstokjes zitten vaak in prachtig gedecoreerde flesjes dat een mooie plek in de huiskamer verdient! De geur van de geurstokjes verspreidt zich subtiel de ruimte in. Zo is de geur van geurstokjes niet overheersend. Dat is alleen maar fijn! Je wilt niet de hele dag heerlijke geur willen ruiken. Dan raak je eraan gewend! Je moet af en toe verrast worden door de fijne geur!

luchtverfrisser natuurlijke varianten

Natuurlijke luchtverfrisser: DIY

Ben je allergisch voor luchtverfrissers? Of hou jij gewoon meer van natuurlijke frisse lucht? Je kunt geurstokjes ook gemakkelijk zelf maken! Je kunt ook je eigen natuurlijke luchtverfrisser maken! Deze is uiteraard vrij van chemicaliën en andere stoffen waar jij allergisch voor bent.

Deze natuurlijke luchtverfrissers kun je in de badkamer, slaapkamer, toilet of huiskamer gebruiken! Voor een natuurlijk luchtverfrisser heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • Vijf satéprikkers
 • Een lege fles
 • Babyolie
 • Bloemblaadjes

Vul de lege fles met 50 ml babyolie en doe alle bloemblaadjes erin. Laat dit een uur intrekken en stop vervolgens de satéprikkers in de fles. Voor de finishing touch versier je de fles met leuke accessoires. Zo strik je bijvoorbeeld een lint van kant om de fles. In een handomdraai heb je dan een eigen natuurlijke luchtverfrisser voor in huis! De geur van zelfgemaakte luchtverfrissers is subtiel en zacht. En op die manier krijg jij geen last van een allergische reactie!

luchtverfrisser natuurlijke variant op bijzettafeltje

Tip! Hou jij niet zo van geurstokjes of van luchtjes, maar wil je wel graag frisse lucht houden? Als alternatief kun je een open potje vullen met wat baksoda. De soda bindt minder frisse luchtjes aan zich en zorgt zo voor afwezigheid van geurtjes. Wil je er toch een geur aan geven, doe er dan een beetje olie bij.

Alternatieven voor luchtverfrissers

Er zijn ook andere mogelijkheden om je huis fris te laten ruiken. Je kunt:

 • Verse bloemen in huis halen
 • Dagelijks de ramen opendoen
 • Geurkaarsen aansteken

De geur van verse bloemen zijn een ideale optie als je het huis toch naar bloemetjes wilt laten ruiken!

luchtverfrisse verse kleurige voorjaarsbloemen

Tip!. Heb je oude parfumflesjes in de badkamer staan die je nauwelijks meer gebruikt? Zet deze flesjes in het toilet! Zo heb je een luchtverfrisser die niet alleen lekker ruikt, maar ook nog eens je wc decoreert!

Een stijlvolle luchtverfrisser

Vaak is een luchtverfrisser wat saai en wil je deze niet in het zicht hebben. Maar maak nu juist eens van je luchtverfrisser een waar decoratieobject, zo kan je met recht je huis verrijken met heerlijke geuren.

 • Plaats je elektrische luchtverfrisser in een mooi doosje dat je het opgeleukt met een leuke print en kleur. Op deze manier kan je jouw luchtverfrisser overal in huis plaatsen.
 • Of verfraai het glazen omhulsel van je geurstokjes met een mooi decoratief lint en eventueel wat veren. Geur en decoratie in één decoratief object.

Geef je gasten een warm welkom door met een luchtverfrisser het huis te parfumeren! 

luchtverfrisser subtiele geurstokjes op commode

Vind het bij Westwing!

Ben je op zoek naar meer sfeervolle woonaccessoires voor in je huis? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw luchtverfrisser en andere objecten zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet verder ook niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je de nieuwste interieurtrends en styling tips & tricks om van jouw huis een uniek gedecoreerd huis te maken. 

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.