Madeleine bakvorm

Madeleine bakvorm

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorMadeleine bakvorm

Als een echte kokkin ben je veel in te keuken te vinden. Een gezellige keuken nodigt uit voor bijzondere gerechten en lekkere koekjes en gebak. Ben jij niet weg te slaan bij de oven, zijn spatels en mixers je beste vrienden en bak je graag met het hele gezin? Het madeleine cakeje is lekker simpel en gaat er bij iedereen wel in. Ga je voor de perfecte madeleine, dan is een madeleine bakvorm jouw maatje.

Rond, vierkant of langwerpig, een madeleine bakvorm heeft in elke vorm wel zo zijn charme. Deze baking vormen brengen het maken van een cupcake een stapje dichterbij. Wil jij een lekker tussendoortje op een doordeweekse middag, dan is een ronde bakvorm van 24 cm ideaal. Hierin passen doorgaans een stuk of 8 madeleines. Verwacht je groot bezoek, dan is een langwerpige plaat van 24 stuks beter.

Een madeleine bakvorm: bestendig en kleurrijk

Rvs madeleine bakvormen worden vaak gebruikt voor het maken van deze lekkernijen. Toch kun je eigenlijk alle kanten op en zijn ook siliconen bakvormen populair, evenals een madeleine bakvorm van aardewerk. Ga je voor duurzaamheid of kies je een meer stylish element in de keuken? Siliconen bakvormen zijn echte uitstekers, dus lekker handig. Een echte Patisse madeleine bakvorm van metaal kun je ook mooi aan de muur hangen door middel van een spijker.

Wist je dat…
Madeleine cakejes zijn afkomstig van Madeleine, een boerin uit de 18e eeuw die bij hoog bezoek speciale cakejes bakte met de ingrediënten die ze toevallig in huis had.

Schelpjes maken

Een madeleine bakvorm gebruik je uiteraard voor het maken van de lekkerste madeleines. Deze kleine schelpvormige cakejes worden gemaakt van meel, poedersuiker, boter, eieren, citroenschil, rum en natriumbicarbonaat. Met een spuitzak wordt het geheel in een madeleinevorm gespoten. Een madeleine bakvorm kenmerkt zich door sint-jakobsschelp vormpjes met een bol buikje. Je kunt deze lekkernijen gewoon voorverpakt kopen, maar wie van bakken houdt, maakt ze gewoon zelf!

  • Voor het maken van madeleines is een madeleine bakvorm onmisbaar. Ook is een speciale kaasdoek of koffiefilter handig.
  • Het draait grotendeels om de boter: beurre noisette. Bruine boter maak je door de boter al roerend te verwarmen op matig vuur. Je roert net zolang tot er kleine melkdeeltjes zichtbaar worden, die bruin kleuren. De boter giet je dan door een met kaasdoek beklede zeef boven een kom.
  • Zeef de droge ingrediënten boven een kom, voeg de citroenrasp toe en roer de eiwitten door het mengsel tot het glad is. Voeg dan de boter toe.
  • De madeleine bakvorm vul je met tot net onder de rand, waarna deze 20 minuten in de oven gaat. Bruine cakejes zijn een must, dus laat ze mooi goudkleurig worden. Laat ze afkoelen en serveer ze op een mooie schaal.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.